Tweede Belgian Jazz Meeting 2013 te Luik

Dit is een gearchiveerd bericht

04.09.2013

Op vrijdag 6 september start te Luik de 2e editie van de Belgian Jazz Meeting. Dit showcasefestival en netwerkevent laat organisatoren en pers uit binnen- en buitenland proeven van de huidige Belgische jazzscene. 

Met deze happening willen we Belgische jazzgroepen een extra duw richting buitenlandse podia geven en verhogen we de internationale weerklank van de Belgische jazz in zijn geheel. De gastenlijst bestaat uit een honderdvijftigtal programmatoren en journalisten uit binnen- en buitenland waarvan wij weten dat ze interesse hebben voor jong talent en Europese jazz. Zo bouwen we tegelijkertijd aan een netwerk van "ambassadeurs" voor de Belgische jazz.

Op het programma staan 12 groepen die door een jury van een zestigtal professionals werden geselecteerd. We vroegen hen een selectie van bands of projecten te maken die anno 2013 een plaats verdienen op de podia van Europese clubs of festivals. Verschillende elementen spelen hierbij een rol, zoals repertoire, originaliteit, maturiteit, enz. Alle groepen spelen een korte set van 30min. Daarnaast worden verschillende netwerkmomenten voorzien zodat ook andere artiesten de kans krijgen om contacten te leggen.

Mélanie De Biasio 
De Looze / Machtel / De Waele
Jean-Paul Estiévenart Trio
"Fabrice Alleman - Obviously" Quintet
Lionel Beuvens Quartet
Joachim Badenhorst
Kris Defoort Trio
3/4 Peace
Ragini Trio
Igor Gehenot Trio
Too Noisy Fish

Het project is een samenwerking tussen partners uit zowel de Vlaamse als de Franstalige gemeenschap: Museact, Jazz04, Jazz Brugge, De Werf, Muziekcentrum Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles Musiques, JazzLab Series, Les Lundis d'Hortense en wordt gerealiseerd met steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Vlaamse Gemeenschap, de Provincies Luik & West-Vlaanderen, de stad Luik en de stad Brugge.

De Belgian Jazz Meeting is geen publiek evenement (enkel op uitnodiging) contact: info@belgianjazzmeeting.be

Naar aanleiding van deze meeting werkten MCV en WBM samen aan een nieuwe Belgian Jazz compilatie inclusief Belgian Jazz Directory 2013.
Programmatoren en journalisten kunnen een emplaar kan opvragen bij katrien@muziekcentrum.be 

Verwante items in de databank

Nieuws:Belgian Jazz Meeting 2013 in Luik (28.06.2013)
Belgian Jazz Meeting 2011 (13.04.2011)
Flemish Jazz Meeting 2007 (14.03.2007)

Terug Meer nieuws