3/4 Peace

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Instrument(en):altsaxofoon, piano, contrabas
Huidige/voormalige leden:Ben Sluijs, Christian Mendoza, Brice Soniano

Korte beschrijving

De Franse bassist Brice Soniano, de Peruviaanse Belg Christian Mendoza (piano) en Ben Sluijs (sax, fluit) brengen een repertoire van eigen werk, standards en vrije improvisaties in een vooral rustige sfeer met ook enkele energieke uithalen. Dit drumloos trio wordt getypeerd door haar bijzondere groepskleur en subtiele interactie tussen de muzikanten.

Biografie

Saxofonist Ben Sluijs schreef al een aardig stukje Belgische jazzgeschiedenis bij elkaar. Met zijn eigen kwartetten, maar ook aan de zijde van grootheden als Toots Thielemans of Philip Catherine. Hij gaf de huidige jazzscene mee vorm in ensembles als Octurn of als lid van het eerste uur bij het onvolprezen Brussels Jazz Orchestra. Opvallend zijn ook zijn samenwerkingen met dichters en spoken word artiesten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zijn nieuwste project, met een drumloze bezetting die aan kamermuziekensembles doet denken, een sterk poëtische inslag heeft. ‘Heerlijk toegankelijke, maar allerminst vrijblijvende akoustische jazz', schreef het belangrijke kritische weekblad Focus Knack.
Dit trio werd gedistilleerd uit de Christian Mendoza Group die eerder de bejubelde plaat "Arbr' en Ciel" uitbracht. Zowel de Franse bassist Brice Soniano als de Peruviaanse Belg Christian Mendoza zijn meesters in het uitpuren van melodieën en het spelen met klankkleuren. Zoals dat voor heel wat jazzmuzikanten van zijn generatie het geval is, waaiert de interesse van pianist Mendoza breed uit. De Christian Mendoza Group put uit allerhande stijlen: van jazz over pop, wereldmuziek, cross-over, hedendaags klassiek, vrije improvisatie, zelfs muziek- en danstheater.

(c) JazzLab Series 2013

Selectieve discografie

Rainy days on the common landRainy days on the common land (2015)
free & experimental jazz
3/4 Peace
3/4 Peace3/4 Peace (2012)
Jazz
3/4 Peace

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Belgian Jazz 2013Belgian Jazz 2013 (2013)
Jazz
Diverse uitvoerders