Belgian Jazz Meeting 2011

Eerste editie onder een nieuw samenwerkingsverband tussen Vlaamse en Waalse partners.

Dit is een gearchiveerd bericht

13.04.2011

Van 2 tot 4 september 2011 verenigen de Vlaamse en Waalse jazzscène hun krachten voor een primeur: de eerste Belgian Jazz Meeting. Tijdens deze jazz-driedaagse in Brugge presenteert het kruim van de Belgische jazzartiesten zich aan een publiek van nationale en internationale media en promotoren.

De Belgian Jazz Meeting is een samenwerking tussen De Werf, JazzLab Series, Muziekcentrum Vlaanderen, Jazz Together en Wallonie-Bruxelles Musiques.

Na drie edities van de Flemish Jazz Meeting (2005, 2007 en 2009) wordt van 2 tot 4 september 2011 de eerste Belgian Jazz Meeting georganiseerd in De Werf te Brugge.  Zo'n 50 internationale jazzorganisatoren en -journalisten worden uitgenodigd om kennis te maken met onze jazzscène. 12 Belgische jazzgroepen, geselecteerd door een jury van jazzkenners, zullen zich in Brugge via een kort concert voorstellen aan dit publiek van internationale professionelen. Deze showcases moeten de belangrijkste buitenlandse jazzpromotoren overtuigen om Belgische bands een podium te bieden op hun festival of jazzclub. Naast de concerten biedt de Belgian Jazz Meeting ook de gelegenheid om contacten en ervaringen onder collega's uit te wisselen. Extra promotie verschijnt onder de vorm van een JazzGids en een Belgian Jazz Compilatie.

De organisatoren van de Belgian Jazz Meeting willen dat onze jazz-scene grotere weerklank krijgt op buitenlandse podia. De keuze voor een Belgian Jazz Meeting  is logisch. Voor de meeste jazzmuzikanten speelt een taalgrens geen rol. Concertorganisaties zoals JazzLab Series en de Franstalige tegenhanger Les Lundis d’Hortense nemen zowel Vlaamse als Waalse bands op in hun programma. Toch merken we dat er werk aan de winkel is om de wederzijdse kennis van het Vlaamse en Franstalige jazzveld actueel te houden. Tijd om krachten te bundelen dus! Deze eerste editie komt er op initiatief van de oorspronkelijke organisatoren van de Flemish Jazz Meeting. De volgende Belgian Jazz meeting in 2013 zal worden georganiseerd door de Waalse partners.


DE GESELECTEERDE GROEPEN ZIJN

(Deze Jazz Meeting is niet open voor publiek. Collega's uit de jazz sector ontvangen eind juni een persoonlijke uitnodiging.)

www.belgianjazzmeeting.be


Verwante items in de databank

Nieuws:Tweede Belgian Jazz Meeting 2013 te Luik (04.09.2013)
Terugblik op de Belgian Jazz Meeting 2011 (20.10.2011)
Geslaagde eerste editie Belgian Jazz Meeting (05.09.2011)
Releases:Belgian Jazz 2011

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws