Belgian Jazz Meeting 2013 in Luik

Dit is een gearchiveerd bericht

28.06.2013

Van 6 tot 8 september 2013 verenigen de Vlaamse en Waalse jazzscene hun krachten voor een tweede editie van de Belgian Jazz Meeting. Tijdens deze jazzdriedaagse in Luik presenteert het kruim van de Belgische jazzartiesten zich aan een publiek van nationale en internationale media en promotoren.

De Belgian Jazz Meeting is een samenwerking tussen de organisaties Museact (Gaume Jazz Festival, Jazz 04/Les Chiroux, Jazz Station, Maison du Jazz/Jazz à Liège, Les Lundis d'Hortense, Collectif du Lion, Sowarex/Igloo, Ecoutez-Voir...) Jazz Brugge, Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musiques en JazzLab Series.
Met steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Luik en de stad Brugge!

Zo'n 60 internationale jazzorganisatoren en -journalisten worden uitgenodigd om kennis te maken met onze jazzscene. 12 Belgische jazzgroepen, geselecteerd door een jury van jazzkenners, zullen zich in Brugge via een kort concert voorstellen aan dit publiek van internationale professionelen. Deze showcases moeten de belangrijkste buitenlandse jazzpromotoren overtuigen om Belgische bands een podium te bieden op hun festival of jazzclub. Naast de concerten biedt de Belgian Jazz Meeting ook de gelegenheid om contacten en ervaringen onder collega's uit te wisselen. Extra promotie verschijnt onder de vorm van een JazzGids en een Belgian Jazz Compilatie.

De organisatoren van de Belgian Jazz Meeting willen dat onze jazzscene grotere weerklank krijgt op buitenlandse podia. De keuze voor een Belgian Jazz Meeting  is logisch. Voor de meeste jazzmuzikanten speelt een taalgrens geen rol. Concertorganisaties zoals JazzLab Series en de Franstalige tegenhanger Les Lundis d’Hortense nemen zowel Vlaamse als Waalse bands op in hun programma. Toch merken we dat er werk aan de winkel is om de wederzijdse kennis van het Vlaamse en Franstalige jazzveld actueel te houden. Tijd om krachten te bundelen dus!

De coördinatie wordt dit jaar in handen genomen door de Waalse partners. De nieuwe locatie wordt de Manège de la Caserne Fonck.


Vrijdag avond 6 september

Zaterdag avond 7 september

Zondag ochtend 8 september


Verwante items in de databank

Nieuws:Terugblik op de Belgian Jazz Meeting Liège 2013 (29.10.2013)
Tweede Belgian Jazz Meeting 2013 te Luik (04.09.2013)

Terug Meer nieuws