dEUS & Netsky slokoppen MIA-nominaties

Dit is een gearchiveerd bericht

15.11.2012

Nieuwkomer Netsky en oudgedienden dEUS zijn grote slokoppen bij nominaties van MIA's 2012. Stemmen kan vanaf vrijdag 16 november.

Nieuwkomer Netsky en oudgediende dEUS hebben ieder vijf MIA-nominaties in de wacht gesleept. Zij maken dus een goede kans om op 8 december een of meerdere MIA’s mee naar huis te nemen. Ook de andere genomineerden zijn ondertussen bekend; wie van hen een MIA wint, kan het publiek vanaf vrijdag 16 november mee bepalen op http://mias.een.be.

Op 8 december heet Peter Van de Veire de kijkers welkom op Eén voor de uitreiking van de MIA's, de Vlaamse muziekprijzen. De genomineerden zijn intussen bekend en in dat lijstje stelen vooral Netsky en dEUS de show. Zij zijn ieder voor maar liefst vijf MIA's genomineerd. Of ze die nominaties ook echt kunnen verzilveren, hangt zowel af van de muzieksector als van het publiek.

De muzieksector heeft MIA's te verdelen in de categorieën Album, Artwork, Auteur-componist, Live act, Muzikant en Videoclip. Het publiek kan vanaf vrijdag 16 november op zijn beurt stemmen voor hun favoriet in de categorieën Solo man, Solo vrouw, Doorbraak, Pop, Groep, Alternative, Dance, Nederlandstalig en Vlaams populair.

De meest tot de verbeelding sprekende MIA is opnieuw die voor Hit van het jaar. Op maandag 26 november worden de laureaten voor die award bekendgemaakt in Café Corsari op Eén. Het publiek beslist tijdens de liveshow van 8 december wie de prijs mee naar huis mag nemen. De MIA voor de Hit van het jaar is dit jaar trouwens meer dan ooit een uniek stuk. Met de wedstrijd PIMP 'n MIA heeft presentator Peter Van de Veire alle creatievelingen immers opgeroepen om de meest felbegeerde aller MIA's in een nieuw kleedje te steken.

Online stemmen
Het publiek kan vanaf vrijdag 16 november online zijn stem uitbrengen via http://mias.een.be of de websites van de verschillende VRT-netten.


Genomineerden voor de zesde editie van de MIA's:

PUBLIEK

Alternative

Pop

Dance 

Solo Man

Solo Vrouw

Doorbraak

Groep

Vlaams Populair

Nederlandstalig

Hit van het Jaar
De genomineerden worden op maandag 26 november bekendgemaakt in Café Corsari op Eén.


SECTOR

Album

Artwork

Auteur/Componist

Live Act

Muzikant

Videoclip


Over de MIA's of Music Industry Awards

De uitreiking van de Music Industry Awards is een programma van Het Televisiehuis voor Eén. De organisatie is in handen van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Balthazar (groep / artiest)
Netsky (groep / artiest)
dEUS (groep / artiest)
Goose (artiest / groep)
Creature with the Atom Brain (groep / artiest)
SX (groep / artiest)
The Bony King of Nowhere (groep / artiest)
Bert Ostyn (muzikant)
Jef Neve (muzikant, groep / artiest, componist)
Hooverphonic (artiest / groep)
Triggerfinger (groep / artiest)
Bjorn Eriksson (muzikant)
Liesa Van der Aa (muzikant)
Tijs Delbeke (muzikant)
Dez Mona (groep / artiest)
The Hickey Underworld (groep / artiest)
Willow (groep / artiest)
Absynthe Minded (groep / artiest)
Marco Z (groep / artiest, muzikant)
Milow (artiest / groep)
Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)
Releases:The birds fly low
Control control control
Following sea
Rats
Netsky 2
Arche

Terug Meer nieuws