Following sea

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):dEUS
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASR560CD / 945.B560.020
Releasedatum:08.06.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels, Frans

Track-info

1.Quatre mains
2.Sirens
3.Hidden wounds
4.Girls keep drinking
5.Nothings
6.The soft fall
7.Crazy about you
8.The give up gene
9.Fire up the google beast algorithm
10.One thing about waves

Perscommentaren

"Terwijl de vorige dEUS-platen meticuleus in elkaar werden gezet en erg moeizaam tot stand kwamen, klinkt deze verrassend fris en spontaan. Niet beredeneerd, maar behoorlijk rechttoe rechtaan, ook. En vooral: opvallend poppy." (...) "tien songs, fris, snel, en tamelijk zorgeloos. Of dit een plaat met een lange houdbaarheidsdatum is valt onmogelijk te voorspellen. Dat doet er eigenlijk ook niet toe. Popmuziek wordt in de eerste plaats voor het hier en nu gemaakt, en Following Sea is - zowel qua attitude als qua de manier waarop ze op de wereld wordt losgelaten - een echte 'hier en nu'- plaat. Eentje waar het speelplezier hoorbaar van afspat." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, p.52 (02.06.2012)

"Hun naam was hAAS. Toen verscheen plots, onaangekondigd en amper 261 dagen na de vorige, een nieuwe plaat van dEUS. En Following Sea is een goeie, ook dat nog." (...) "Muzikaal vaart Following Sea (een maritieme term) op veel meer kusten aan dan Keep You Close." (...) "Evenmin te ontkennen is dat de duistere, claustrofobische introspectie van de acht maanden oude zusterplaat hier geregeld met zorgelozer songs wordt gecounterd. Het kringelende Nothing , het door Peter Vermeersch van een wuft strijkersarrangement voorziene The Soft Fall en dan het mandolinemoment Crazy about You, een dwaze knieval voor het lief: ik kan slechts songs schrijven, maar ik schrijf ze wel voor jou." (...) "laten we wel wezen: op die verzameling staat veel goeie popmuziek, en anno 2012 verwacht men dat van popmuzikanten. Ja, dat blijft." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 13.06.2012, p.50

"Het heilig huisje van de Belgische rockmuziek, kortweg dEUS, heeft onverwacht een nieuwe plaat uitgebracht. Volgens de ene het gevolg van de tijdsgeest - het is dan ook 2012 for fuck’s sake - volgens de andere een geslaagde marketingstunt. Volgens (jdb) is het gewoon een rijke compensatie voor het mindere ‘Keep You Close’ van vorig jaar. Terwijl dEUS zich bij de laatste platen nog verschool achter kunde en professionalisme merken we nu dat het weer bruist van leven bij Barman en de zijnen. Het geweldige ‘Quatre Mains’ is een kortfilm voor het oor met een lekkere riff in de hoofdrol en een swingende tiet in de bijrol. ‘Girls Keep Drinking’ kabbelt dan weer voort op een lekker baslijntje en gaat uiteindelijk over in het dromerige ‘Nothings’ dat ons weer even terug neemt in de dEUS-geschiedenis. Afsluiter ‘One Thing I Know About Waves’ is een heerlijke onderuitzak-nummer waarvoor de repeat-knop is uitgevonden. ‘Following Sea’ is de plaat die ons terug in dEUS doet geloven."
(jdb), RifRaf #237, juli 2012, p.16

Verwante items in de databank

Nieuws:dEUS & Netsky slokoppen MIA-nominaties (15.11.2012)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nieuw album te promoten? Passeer eerst via iTunes (20.06.2012)
'Mensen willen niet denken maar voelen' (09.06.2012)
dEUS - 'Following Sea' (05.06.2012)
dEUS als een duivel uit een doosje (02.06.2012)