Eerste overleg met Vlaamse muzieksector

Dit is een gearchiveerd bericht

09.02.2012

Afgelopen woensdag werd het MuziekOverleg voor de eerste keer officieel ontvangen door minister Joke Schauvliege.

In het MuziekOverleg zijn 17 koepelverenigingen uit de Vlaamse muzieksector vertegenwoordigd: ComAV (componisten), Muziekmozaïek (jazz & folkcentrum), EFA (muziekfestivals), BIMA (onafhankelijke platenfirma's), BEA (Belgian Entertainment Association), Clubcircuit (concertclubs), MMaF (muziekmanagers), Arthena (auteurs- en naburige rechten), Koor & Stem (Vlaamse koren), MusicPublishers.Be (uitgevers), Muziekcentrum Vlaanderen (steunpunt professionele muzieksector), oKo (Overleg Kunstenorganisaties), Poppunt (aanspreekpunt voor muzikanten & dj's), VAKAS (boekingskantoren), VLAMO (amateurmuziek), Vlapo (Vlaamse podiumartiesten), en GALM (auteurs lichte muziek).

In 2010 kwam het MuziekOverleg naar buiten met het visiedocument 'Music is Life! Een integrale visie voor de muzieksector', wat aan de basis lag voor de resolutie 'Actieplan voor de muziek in Vlaanderen', dat op 14 december 2011 bekrachtigd werd door een ruime meerderheid in het Vlaams Parlement.
Minister Schauvliege erkende het MuziekOverleg eind 2011 als officiële gesprekspartner, waarmee vanaf nu twee keer per jaar zal worden samengezeten. Tijdens de eerste vergadering op 8 februari stonden verschillende agendapunten op het programma, waaronder de uitvoering van de Muziekresolutie en het stroomlijnen van de bestaande steunmaatregelen voor de muzieksector, alsook federale thema's zoals auteursrechten en het sociaal statuut van artiesten.

Verwante items in de databank

Nieuws:Resolutie 'Actieplan voor de muziek in Vlaanderen' bekrachtigd (14.12.2011)
Minister van cultuur erkent MuziekOverleg als officiële gesprekspartner (01.12.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Muzieksector tevreden over overleg met Schauvliege (09.02.2012)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws