Voor de tweede keer organiseert vzw HardScore 'En avant Mars / Voorwaarts Maart

Dit is een gearchiveerd bericht

24.02.2011

En avant Mars / Voorwaarts Maart’ is een hoogst persoonlijk en eigenwijs festival. Er vinden meer dan 10 creaties plaats en de uitvoeringen worden gebracht door enkele van onze steengoede ensembles. 

Voor de tweede keer organiseert vzw Hardscore het festival 'En avant Mars / Voorwaarts Maart'. HardScore wil de muzikale creativiteit bij jonge, getalenteerde kunstenaars stimuleren zonder die te willen kaderen in stijlen, stromingen en trends maar net door de persoonlijkheid van de maker te laten primeren.
‘En avant Mars / Voorwaarts Maart’ is een festival waaruit de hunker blijkt naar ‘klassieke muziek’ van mensen voor wie de redelijk gepolariseerde kunstscène niet onmiddellijk een podium kan bieden. Tot deze groep behoren zowel jonge kunstenaars, nog in de laatste fase van hun opleiding, als mensen die al een poos afgestudeerd zijn, als oudere individuen die soms al langer actief zijn in een relatief isolement.
‘En avant Mars / Voorwaarts Maart’ is een festival dat een niche wil aanspreken die het avontuur zoekt in zones die daarmee niet onmiddellijk geassocieerd worden, een festival waar veel mag, maar weinig moet. Kwaliteit niet te na gesproken.
Een festival waar alle zintuigen onvermoed gestimuleerd worden.

'En avant Mars / Voorwaarts Maart' bundelt 5 concerten op 1 avond :

04.03.11 | 18:30 String Crossings
Wereldcreaties voor strijkkwartet van Bert Ostyn, Daniel Pastene en Arnaud De Rouck door het Kryptos Quartet en Daniel Pastene (klarinet).

04.03.11 | 19:30 Noisy Airs
Tae Yoshioka en Marc Masson (piano) spelen wereldcreaties van Frank Nuyts (met tekeningen van Charles Berberian) en Anthony Fiumara.
Wereldcreatie van 4 liederen (met projectie) van Sebastiaan Sebastian Bradt, Koen Desimpelaere, Jan Jan Duthoy en Frederik Frederik Segers.
Uitgevoerd door Lieselotte De Wilde (mezzo) en Marc Masson (piano).

04.03.11 | 20:30 Moves Unplugged
Nieuwe choreografieën van Eddy Becquart en Alexandros Kotsopoulos op muziek van Frank Frank Nuyts (1st Piano Sonata) en Nikos Ioakeim (A small hours’ fantasy) met live tekeningen van Charles Berberian.
Andreia Rodrigues, Lieve Lamerichs en Alexandros Kotsopoulos (dans), Anastasia Kozhushko en Katerina Konstantourou (piano), Bas van der Sterren (klarinet).

04.03.11 | 22:00 New Bands in Town
Het Ensemble Emanon Ensemble o.l.v. Raf Raf De Keninck en Johan Johan Fostier (solo gitaar) met wereldcreaties van Michael Sahl en Wouter Wemel.
Premièreconcert van T i L t E d met wereldcreatie van Benjamin Benjamin Van Esser.

04.03.11 | 23:00 Wolfgang around midnight
Erwin Erwin Deleux (piano) speelt ‘Rondo in a KV 511’ van Mozart en De Beren Gieren improviseren daarop.

Alle concerten vinden plaats in Muziekcentrum De Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Verwante items in de databank

Organisaties:HRDSCR (uitgever, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)
Voorwaarts Maart/En avant Mars (festival)

Terug Meer nieuws