Triggerfinger grootste prijsbeest op zesde MIA's

Netsky en Jef Neve nemen elk twee awards naar huis

Dit is een gearchiveerd bericht

08.12.2012

Triggerfinger was zaterdag het grootste prijsbeest op de zesde editie van de MIA's. De rockgroep van Ruben Block, Paul Van Bruystegem en Mario Goossens viel in de prijzen in de categorieën Groep, Alternative, Live Act en Hit van het Jaar.

Met een single die zeven weken op de hoogste plaats in de Ultratop kampeerde, kon het jaar sowieso niet meer stuk voor Triggerfinger, maar de MIA's maakten er nu echt een jaar van om nooit te vergeten. Het publiek vond de band de beste in de categorieën Groep en Alternative en de uitstekende livereputatie van Triggerfinger werd door de muzieksector nog eens beloond met een MIA voor beste Live act. Hun versie van I Follow Rivers, één van de best verkochte singles van 2012, werd door de kijkers van de televisieshow op één bovendien verkozen tot Hit van het Jaar.

Netsky, de nog steeds piepjonge Drum 'n' Bass producer uit Edegem brak deze zomer helemaal door met zijn tweede album en zinderende liveshows op o.a. Pukkelpop en Rock Werchter. Van het publiek kreeg hij dan ook beeldjes in de categorieën Dance en Solo-artiest Man.

Ook jazzpianist Jef Neve triomfeerde twee keer: De Vlaamse muzieksector vond hem dit jaar de beste Auteur/Componist en de beste Muzikant - overigens al de derde keer dat Jef die prijs in ontvangst mocht nemen.

Een primeur was er dit jaar voor De Kreuners: zij mochten de allereerste MIA Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. De groep speelt over één week hun allerlaatste concert in het Antwerpse Sportpaleis, waarna Walter Grootaerts & co een streep trekken onder hun 34 jaar oude carrière.

Selah Sue en Milow, die in 2012 elk vooral timmerden aan hun internationale carrières, slaagden erin hun titels uit 2011 te verlengen: Milow werd opnieuw verkozen tot beste Popartiest en Selah Sue tot beste vrouwelijke Solo-artieste.

Marco Z kreeg van de muzieksector de MIA voor Doorbraak, 't Hof van Commerce won in de categorie Nederlandstalig en De Romeo's bevestigden hun status als populairste Vlaamse partyband met een MIA in de categorie Vlaams Populair.

De Kortrijkse rockband Balthazar mocht één van de meest prestigieuze awards mee naar huis nemen: hun 'Rats' werd door de muzieksector verkozen tot beste album van het jaar. Daarmee scoort de groep twee op twee, want in 2010 werd hun debuutplaat Applause met dezelfde prijs bekroond. De muzieksector reikte ook prijzen uit voor het beste Artwork (The Birds Fly Low van Creature With The Atom Brain) en beste Videoclip (Sweater van Willow). 


Winnaars MIA's 2012

Website: http://mias.een.be
Facebook: https://www.facebook.com/pages/de-MIAs/215929441183
Twitter: @mias_awards #mias12

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Klavertjevier voor Triggerfinger (10.12.2012)
Veel nominaties zijn nog geen garantie op een MIA (10.12.2012)
Van slaapkamer tot hoofdpodium (08.12.2012)
Personen/groepen:Netsky (groep / artiest)
Triggerfinger (groep / artiest)
Selah Sue (muzikant, groep / artiest)
Milow (artiest / groep)
Jef Neve (muzikant, groep / artiest, componist)
Marco Z (groep / artiest, muzikant)
De Romeo's (groep / artiest)
Balthazar (groep / artiest)
Willow (groep / artiest)
De Kreuners (artiest / groep)
Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)
Releases:Rats
The birds fly low

Terug Meer nieuws