Milow en Selah Sue grootste slokoppen van de MIA's

Dit is een gearchiveerd bericht

10.12.2011

Milow en Selah Sue zijn de grote slokoppen van de vijfde editie van de Music Industry Awards of MIA's, een organisatie van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. Beide muzikanten kaapten elk drie awards weg. In de categorie Hit van het jaar ging de Australische Belg Gotye met de trofee aan de haal.


Fotoverslag: Isabel Pousset

De uitslag van de MIA's 2011 laat er geen twijfel over bestaan: Milow en Selah Sue zijn de winnaars van dit jaar. Zij nemen elk drie MIA's mee naar huis, waaronder die voor Soloartiest Man en Soloartiest Vrouw. Het publiek verkoos Milow bovendien als beste in de categorie Pop. De zanger hield er dit jaar een verschroeiend tourschema op na, en werd daarvoor beloond met een MIA voor beste Live Act. Het debuutalbum van Selah Sue werd door de muzieksector dan weer verkozen tot album van het jaar. De Leuvense heeft trouwens het afgelopen jaar de meeste muziek verkocht in Vlaanderen en krijgt daarom de allereerste MIA in de categorie Best Verkochte Artiest.


Publieksprijzen
Voor het vierde jaar op rij bekroonde het publiek Bart Peeters in de categorie Nederlandstalig. Alle andere MIA’s wisselden van eigenaar. Zo nam Hooverphonic de fakkel over van Triggerfinger in de categorie Groep. dEUS haalde het in de categorie Rock/Alternative van The Black Box Revelation, Amatorski en School is cool. De MIA voor Dance/Electronica gaat dit jaar naar Arsenal. Christoff neemt voor het eerst een award in de categorie Populair mee naar huis. 

Sectorprijzen
Naast de MIA voor beste Album (Selah Sue) besliste de muzieksector ook over 5 andere awards. Dez Mona werd voor hun album Sága door de sector bekroond met de MIA in de categorie Artwork. Raymond van het Groenewoud kaapte de MIA voor Auteur/Componist weg. Mauro Pawlowski is de beste muzikant van 2011 en de award in de categorie Doorbraak ging naar Intergalactic Lovers. 'Somebody That I Used To Know' bezorgde Gotye een MIA in de categorie Videoclip.

Hit van het jaar
De winnaar van Hit Van Het Jaar werd bepaald door de kijkers van de televisieshow op Eén. Zij kozen tijdens de uitreiking van de MIA's via televoting massaal voor Gotye, die met Somebody That I Used To Know wereldwijd één van de grootste hits van het najaar scoorde.


Music Industry Awards 2011: winnaars

Publieksprijzen

Sectorprijzen

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Leuven boven op Mia's (12.12.2011)
Personen/groepen:Selah Sue (muzikant, groep / artiest)
Milow (artiest / groep)
Mauro Pawlowski (muzikant)
Arsenal (artiest / groep)
dEUS (groep / artiest)
Hooverphonic (artiest / groep)
Bart Peeters (groep / artiest, muzikant)
Christoff (artiest / groep)
Dez Mona (groep / artiest)
Intergalactic Lovers (groep / artiest)
Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)
Releases:Sága
Selah Sue

Terug Meer nieuws