Pleiade aan creaties van jonge Vlaamse componisten op Transit

Dit is een gearchiveerd bericht

30.09.2011

Tijdens het festivalweekend 21-23 oktober brengt het Transit Festival stevige internationale en eigen hedendaagse muziek van de 21ste eeuw. Zowel de uitvoerders als de componisten behoren tot het kruim van de nieuwste generatie: Jelle Tassyns, Annelies Van Parys, Frederic D'haene, Jasper Vanpaemel, Luc Brewaeys, Filip Rathé, Daan Janssens, Paul Craenen en Kristof Lauwers naast buitenlandse namen als Arturo Fuentes, Martijn Padding en vele anderen. Het regent creaties en wereldcreaties.

Het erg interessante en uitgebreide programma dat over de drie dagen ondermeer lezingen, een educatief project, een concert met nieuwe muziek uit Ijsland en een debat  over de moeilijke relatie tussen het medium radio en nieuwe muziek in verschillende landen brengt is een must voor al wie met hedendaagse muziek bezig is.

De musici die de uitvoeringen brengen zijn eveneens stuk voor stuk specialisten van de muziek uit de 21ste eeuw en ook hier vinden we een mooie mix tussen ensembles uit het buitenland en eigen musici: Spectra Ensemble, de Ijslandse pianist Vikingur, Neue Vocalisten, Quatuor Bozzini, het Elision Ensemble, tubist-componist Robin Hayward, An Raskin en ensemble recherche.

Deelnemers aan het rondetafelgesprek bediscussiëren de soms moeizame relatie tussen het medium radio en nieuwe muziek. Deelnemers zijn Chantal Pattyn (Klara), Anne Mattheeuws (Musiq’ 3), Rainer Pöllmann (Deutschlandradio), Aad van Nieuwkerk (VPRO, Radio 4) en Andrew Kurowski (BBC, Radio 3).


Voor het uitgebreide programma zie:

Transit festival

Verwante items in de databank

Organisaties:Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant (festival, muziekorganisaties)
TRANSIT (festival, muziekorganisaties)

Terug Meer nieuws