Genomineerden Music Industry Awards bekend

Stemmen kan vanaf nu!

Dit is een gearchiveerd bericht

03.12.2010

Op vrijdag 7 januari reiken Muziekcentrum Vlaanderen en VRT al voor de vierde keer de MIA's of Music Industry Awards uit. Wie de winnaars zijn ontdekken de kijkers die avond in de liveshow op Eén, maar de genomineerden zijn nu al bekend. In de running voor Hit van het jaar zijn Tom Dice, Stromae, Amatorski en Daan.

Dit jaar zullen maar liefst zeventien MIA's een nieuwe eigenaar krijgen. De winnaars van vijf awards (Album, Artwork, Muzikant, Auteur/componist en Doorbraak) worden bepaald door de muzieksector. Voor de andere twaalf categorieën heeft het publiek het laatste woord.

Vanaf vrijdag 3 december kan iedereen zijn stem uitbrengen op een van de genomineerden in de categorieën Dance/Elektronica, Groep, Liveact, Nederlandstalig, Rock/Alternative, Pop, Populair, Soloartiest man, Soloartiest vrouw, Videoclip en de kersverse categorie Kidspop.

Eén categorie is ook dit jaar weer hors catégorie, die van Hit van het jaar. Op vrijdagavond 3 december worden de vier laureaten voor die award vanaf 20.40 uur voorgesteld in Peter live op Eén. Wie die MIA mee naar huis mag nemen, wordt pas beslist tijdens de awardshow op 7 januari, door middel van televoting.

Online stemmen
Het publiek kan vanaf vrijdag 3 december online zijn stem uitbrengen. De website van de MIA’s zit dit jaar trouwens in het nieuw, met een opgefriste vormgeving, een volledig videoarchief van alle voorbije edities, uitgebreide informatie over alle genomineerden, directe links om genomineerde songs te downloaden en de mogelijkheid om vrienden via Facebook en Twitter op te roepen om te stemmen. Een stem uitbrengen kan via de vrt-sites een.be, canvas.be, radio1.be, radio2.be, mnm.be en stubru.be.Genomineerden publiekscategorieën

Hit van het jaar

Groep

Rock / Alternative
Pop
Dance / Electronica
Nederlandstalig
Populair
Kidspop
Liveact
Soloartiest Man
Soloartiest Vrouw
Videoclip

Genomineerden Sectorcategorieën

Album
Artwork
Auteur / Componist
Muzikant
Doorbraak
Uitreiking van de Mia's: op vrijdag 7 januari om 20.40 u. op Eén
Website: mias.een.be

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Wie wint een MIA? (07.01.2011)
Topfavoriet Stromae hoeft zich geen zorgen te maken (06.01.2011)
Stromae en Triggerfinger hebben beste papieren (03.12.2010)
Stromae en Triggerfinger grootste favorieten op MIA's (03.12.2010)

Terug Meer nieuws