The shepherd's dream

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):DAAU
Label(s):Radical Duke Entertainment
Label code:RD013
Releasedatum:12.04.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):klassiek crossover, hedendaagse folk
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.A matter of time
2.Out of the woods
3.Girl.. swimming
4.Into the wild
5.Visions of Arcadia (The final protest)

Perscommentaren

"Vijftien jaar nadat ze wereldwijd de grenzen tussen pop en klassiek zouden slopen, keert Die Anarchistische Abendunterhaltung terug naar zijn roots: samenspel buiten de lijntjes."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.13 (13.04.2010)

"Vijf lang uitgesponnen stukken die uitblinken in opbouw en intimistische pracht. Het juist niet volspelen van de composities toont de kracht van dit zich nog altijd in een niemandsland tussen klassiek, folk en pop begevende kwartet virtuoze muzikanten met gevoel voor drama en oog voor detail."
Willem Jongeneelen, OOR nr. 05, juni 2010, p. 75

"Boenox bracht vorige maand een cd uit. In dit nummer bespreken we twee recente releases van Zeitkratzer met werk van John Cage en James Tenney. Terwijl we dit schrijven is het festival Ars Musica nog volop aan de gang met speciale aandacht voor Xenakis. En dan nu DAAU die volledig aansluit bij dit alles. Het lijkt wel of de hedendaagse muziek aan een nieuw offensief toe is. DAAU kiest misschien niet zo expliciet voor deze richting maar toch. Minimalisme en open tijdstructuren vieren hoogtij op ‘The Shepherd’s Dream’. Vijftig minuten voor vijf composities zegt genoeg. Roel Van Kamp, Han Stubbe, Simon Lenski en Hannes d’Hoine (zonder Buni Lenski dus) opteren hier voor een zeer langzame en zuiver akoestische opbouw van hun improvisatorische sfeerscheppingen. Vergelijk het met een kruisbestuiving van Eleni Karaindrou en Nino Rota in slow motion. Het resultaat klinkt lyrisch, haast klassiek bijwijlen maar vooral tijdloos. Dit is een cd die binnen vijf weken, vijf maanden of vijf jaar nog gedraaid wordt. En vooral ook heel kunstzinnig verpakt in een houten kistje met mini-postkaarten. Na achttien jaar blijft DAAU verrassen en dat kunnen we enkel toejuichen."
(gtb), RifRaf #214, april 2010, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Die Anarchistische Abendunterhaltung - The Shepherd's Dream (06.2010)
Die Anarchistische Abendunterhaltung - The Shepherd's Dream (05.2010)
'New Wave Kamermuziek: dat is het helemáál!' (14.04.2010)
'We maken techno voor de huiskamer' (13.04.2010)
DAAU - The Shepherd's Dream (04.2010)