Canvas brengt Belgische popgeschiedenis in beeld

Dit is een gearchiveerd bericht

13.11.2008

Op 18 november is het zover: dan zendt Canvas de eerste aflevering uit van de nieuwe, veelbelovende zesdelige documentaire-reeks Belpop.
Belpop is een reeks van zes documentaires waarin telkens één Belgische groep of artiest centraal staat die zijn stempel heeft gedrukt op de populaire muziek in België en soms ook ver daarbuiten. Het gaat meer bepaald om De Kreuners, Front 242, The Kids, Lou Depryck, Arno en Raymond Van Het Groenewoud. Aan de hand van archiefmateriaal en interviews met de artiesten zelf, groepsleden, producers en andere getuigen wordt de muzikale carrière van de Belpop-iconen onder de loep genomen. Zo brengt Belpop vergeten of verborgen verhalen uit onze nationale muziekgeschiedenis voor het eerst of opnieuw aan het licht en op het scherm. Voor de archiefbeelden van de Belpop-documentaires werd er onder andere geput uit het rijke VRT-archief, dat van de RTBf en andere Europese tv-zenders en uit de persoonlijke foto- en videoverzamelingen van de artiesten zelf. De documentaires duren telkens 50 minuten. Het commentaar van Belpop wordt ingesproken door melomaan en popkenner Luc Janssen. 

Uitzending telkens op dinsdag om 22.05u, vanaf 18 november 2008.

Aflevering 1: Arno (18 november)
Aflevering 2: Lou De Pryck (25 november)
Aflevering 3: The Kids (2 december)
Aflevering 4: De Kreuners (9 december)
Aflevering 5: Front 242 (16 december)
Aflevering 6: Raymond van het Groenewoud (23 december)

Daags voordien lanceert Canvas de Belpop Quiz, een quiz over onze muzikale helden van vroeger en nu: van dEUS tot Brel en van Rocco Granata tot 2 Many DJ's. Deelnemers nemen het tegen elkaar op in verschillende vragenronden. Wie de unieke archiefbeelden herkent en muziekfragmenten uit meer dan vijftig jaar Belgische popmuziek correct aanvult, kan enkele mooie prijzen winnen.

De Belpop Quiz & meer info vanaf 17 november op www.canvas.be/belpop

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Arno (groep / artiest)
The Kids (groep / artiest)
De Kreuners (artiest / groep)
Front 242 (groep / artiest)
Raymond van het Groenewoud (muzikant, groep / artiest)
Organisaties:Canvas (televisiezender)

Terug Meer nieuws