Hathor Consort

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2011
Genre(s):oude muziek
Huidige/voormalige leden:Romina Lischka, Liam Fennelly, Thomas Baeté, Sofie Vanden Eynde, Benoît Vanden Bemden, Anne Bernard, Bart Jacobs

Biografie

samenstelling: Romina Lischka, Liam Fennelly, Thomas Baeté, Sofie Vanden Eynde, Benoit Vanden Bemden, Anne Bernard

Het Hathor Consort werd door Romina Lischka in 2011 opgericht. Het wil consortmuziek uit de renaissance en barokperiode in verscheidene instrumentale bezettingen uitvoeren. De viola da gamba dient steeds als uitgangspunt.

Het ensemble ontleent haar naam aan de godin Hathor, een moedergod uit het oude Egypte. Ze wordt aanbeden als de "meesteres van het westen" en verwelkomt de overledenen in het hiernamaals. Daarnaast is ze ook de godin van dans, kunst en muziek. Hathor staat ook bekend als de oermoeder, als de ontvanger en belichaamt het fundament van de liefde en alles wat met het hart te maken heeft.

Samen met altus Marnix De Cat stelde het Hathor Consort haar eerste programma "Consort Songs and Fantasies by William Byrd" voor in het Netwerk Oude Muziek 2013.
In December 2012 werkten ze in de Bijloke van Gent aan het Manufactuur Project "Lachrimae - The Seven Teares of John Dowland", samen met danser Femke Gyselinck.

 

Selectieve discografie

Alfonso Ferrabosco - The Art of FantasyAlfonso Ferrabosco - The Art of Fantasy (2018)
oude muziek
Hathor Consort, Alfonso Ferrabosco (ii), Romina Lischka
Dowland - Lachrimae or Seven tearsDowland - Lachrimae or Seven tears (2014)
oude muziek
Romina Lischka, John Dowland, Hathor Consort

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Dowland - Lachrimae or Seven tears (01.09.2014)