Lieselot De Wilde

Categorie:solist, oude muziek, repertoire, hedendaagse muziek
Gent, 1984
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, barok, oude muziek, muziektheater
Instrument(en):zang (sopraan)
Huidig/voormalig lid van:Ensemble Correspondances, Bel Ayre, Apotheosis, Hathor Consort, Ratas del viejo Mundo, LOD, Zefiro Torna

Biografie

Lieselot De Wilde is een Belgische zangeres, performer en maker. Ze produceert het online videoproject Around the world in 72 songs waarin ze liederen van over de hele wereld zingt en zichzelf begeleidt met een draaiorgel. Ze werkt ook aan het project Figurines, een reeks transdisciplinaire performances die het hebben over de menselijke conditie vanuit een vrouwelijk perspectief. Met haar ensemble Bel Ayre zoekt ze samen met componist/jazzgitarist Peter Verhelst naar nieuwe interpretaties en vormen van het liedrepertoire en schrijft ze haar eigen songs. Daarnaast werkt ze ook als freelance zangeres en performer. Ze zingt bij Ensemble Correspondances, Servir Antico, Hathor Consort, Imago Mundi, Zefiro Torna, Apotheosis, Ratas del Viejo Mundo en ze trad op in opera's van Ben Frost en Philip Glass. Ze treedt op in creaties van de Belgische gezelschappen Zonzo en LOD en toert met hen door heel Europa en Canada. Lieselot studeerde af aan het Lemmensinstituut Leuven, studeerde daarna bij Jard Van Nes en nam deel aan de Lucerne Festival Academy onder leiding van Sir Simon Rattle.

Selectieve discografie

Ruckers me fecit Antverpiae: Music for Antwerp harpsichords & virginals, 1560-1660Ruckers me fecit Antverpiae: Music for Antwerp harpsichords & virginals, 1560-1660 (2022)
barok, oude muziek
Mario Sarrechia, anoniem, Lieselot De Wilde, Claudin De Sermisy, Justin Glaie, Antonio de Cabezón, Thomas Crecquillon, Peter Philips (...)
Trois visages d'HécateTrois visages d'Hécate (2017)
barok
Apotheosis, Korneel Bernolet, Nicolas Bernier, Lieselot De Wilde

Selectieve discografie als medewerker

Rameau - Benda: PygmalionRameau - Benda: Pygmalion (2019)
opera
Apotheosis, Jean-Philippe Rameau, Korneel Bernolet, Georg Anton Benda
Encantar - La déclinaison de la femmeEncantar - La déclinaison de la femme (2011)
oude muziek
Encantar, Josquin Desprez, Pierre De la Rue, Costanzo Festa, Francesco Spinacino, Alexander Agricola, Adriaen Willaert, Loyset Compère (...)

Verwante items in de databank

Externe links:Lieselot De Wilde op Facebook