Benoît Vanden Bemden

Categorie:muziekleraar, muzikant
Genre(s):oude muziek
Instrument(en):violone, contrabas
Huidig/voormalig lid van:RedHerring Baroque Ensemble, Euterpe, Hathor Consort, Les Muffatti, Vox Luminis
Gastlid van:Ensemble Clematis

Biografie

Benoît Vanden Bemden behaalde in 1997 zijn Eerste Prijs contrabas aan het Conservatoire Royal de Musique van Brussel. Hij studeerde er bij Christian Vander Borght. In 2002 behaalde hij het Hoger Diploma Kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Musique van Bergen. Guy Van Waas was daar zijn leraar. Hij specialiseerde zich in de Oude Muziek bij Maggie Urquhart aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2003 behaalde hij er zijn Meestergraad violone.

Hij is mede-oprichter van het barokorkest les Muffatti en speelt geregeld met La Petite Bande, Ricercar Consort, les Agrémens, Clématis, New Dutch Academy (NL), Capriccio Stravagante (F), Stradivaria (F), Le Parlement de Musique (F), La Fenice (F) Masques (Canada) en Nordic Affect (Ijsland). Hij engageert zich ook in talrijke kamermuziekprojecten.

Sinds 2003 is hij leraar violone en barokke en klassieke bas aan de muziekacademie van Sint-Lambrechts-Woluwe. In april 2007 gaf hij eveneens een masterclass in het kader van de Cursos de Musiqua Antigua van de universiteit van Salamanca (E).