Anne Bernard

Categorie:muzikant
1980
Instrument(en):gitaar, viola da gamba
Huidig/voormalig lid van:Hathor Consort

Biografie

Anne Bernard  studeerde klassieke gitaar aan het Conservatoire Royal van haar geboortestad. In 2003 behaalde ze er haar diploma. Luc Vander Borght en Johan Fostier waren haar leraars. Tijdens haar studies ontdekte ze de viola da gamba en ze begon lessen te nemen bij Sophie Watillon. In 2010 behaalde ze dan haar Meestergraad in de klas van Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.
Om ook haar interesse voor "levende muziek" een plaats te geven, studeerde ze vrije improvisatie bij Garett List. Ze speelt eveneens violone.

Anne werkte mee aan verschillende theater- (NTGent - Het Leven een Droom) en dansproducties (Myriam Szabo en Anwar Abudragh - La Danse du Luth) en voelt zich thuis in de meest uiteenlopende stijlen. Zo speelt ze muziek van Bach en Buxtehude (Bachplus – o.l.v. Bart Naessens, Leuven Baroque – o.l.v. P. Breugelmans, Martinelli Baroque Consort - o.l.v. Erik Van Nevel) als ook hedendaagse muziek (Ensemble Tresse – muziek van Christophe Guiraud).
In 2012 trad ze o.a. op met het Ricercar Consort (o.l.v. P. Pierlot), Musica Favola (o.l.v. Stephan Van Dijck), Les Menus Plaisirs du Roy (o.l.v. J.-L. Impe) en Roza Enflorese (sefardische muziek – o.l.v. Bernard Mouton).

Selectieve discografie als medewerker

Dowland - Lachrimae or Seven tearsDowland - Lachrimae or Seven tears (2014)
oude muziek
Romina Lischka, John Dowland, Hathor Consort