Rebirth Collective

Categorie:groep / artiest
2010
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Bruno Vansina, Dree Peremans, Wietse Meys, Joppe Bestevaar, Jo Hermans, Ewout Pierreux, Jos Machtel, Toni Vitacolonna

Korte beschrijving

Rebirth Collective is de achthoofdige jazzband rond Dree Peremans. De muziek sluit aan bij hardbop en postbop, maar dan in een zeer actueel kleedje. De bende speelt een mix van eigen werk en standards die zijn gearrangeerd voor de opvallende bezetting. Daardoor klinkt ze nu eens als een intimistisch ensemble, dan weer als een mini-bigband.

Biografie

In 2010 richtte trombonespeler Dree Peremans het Rebirth::Collective op. Dit octet, bestaande uit vijf blazers en een ritmesectie (piano/bas/drums) functioneert als een kleine bigband. De composities, van de hand van Peremans, klinken als bebop en hardbop van de jaren vijftig en zestig met een moderne hoek af. De combinatie van getalenteerde solo-muzikanten en de power van een achthoofdig ensemble laten de muziek evolueren van gevoelige ballades tot brandende uptempo’s met diepe groove momenten en spannende solo battles.

De band werkte gedurende twee jaar aan zijn repertoire en publiek als “Artist in Residence” in de legendarische jazzclub Café Hopper in Antwerpen. In 2013 brengen ze hun eerste album uit op het label van Tutu Puoane en Ewout Pierreux ‘Soulfactory Records’.

Selectieve discografie

WitchcraftWitchcraft (2017)
Jazz
Rebirth Collective
RaincheckRaincheck (2016)
Jazz
Rebirth Collective
Rebirth CollectiveRebirth Collective (2013)
Jazz
Rebirth Collective

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het herwonnen metier (19.06.2014)
Dree Peremans - Rebirth::Collective (06.2013)