Ewout Pierreux

Toon enkel: Ewout Pierreux, Ewout Pierreux Trio

Categorie:muzikant
1978
Genre(s):Jazz
Instrument(en):piano
Contact van:Ewout Pierreux Trio
Huidig/voormalig lid van:Tuesday Night Orchestra, Ewout Pierreux Trio, T-Unit 7, Jazzisfaction, Tutu Puoane, Bart Defoort Quintet, T-Unit 4, Peer Baierlein Quartet, Rebirth Collective

Korte beschrijving

Ondanks zijn late roeping is pianist Ewout Pierreux snel uitgegroeid tot een van de meest verrassende en gewaardeerde pianisten van een nieuwe generatie jazzmuzikanten.

Biografie

Pianist Ewout Pierreux studeerde aan de jazzafdeling van het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij les kreeg van Ron Van Rossum. Tijdens zijn studies kreeg hij les van o.a. Brad Mehldau, Bill Carrothers, Bobo Stenson, Bruce Barth, Christoph Erbstösser, Rob Madna en Mike LeDonne.

Pierreux werkte zich in de belangstelling als pianist bij ‘Joost Zweegers sings Chet Baker’ en de voorstelling ‘Goddam! A tribute to Nina Simone’, maar hij is in de eerste plaats een jazzpianist met een eigen trio. Hiermee speelt hij een repertoire van vooral eigen composities afgewisseld met standards.
Daarnaast speelde Pierreux ook met bekende Belgische jazzmuzikanten waaronder Frank Vaganée, Bert Joris, Kurt Van Herck, Herman Pardon, Bart Defoort, Piet Verbist en Dré Pallemaerts.

Als pianist blijkt Pierreux niet alleen technisch begaafd, hij speelt ook met veel beheersing en een prachtige sound. Bop is het uitgangspunt, maar lyriek, stevige swing, meeslepende ritmes en onverwachte kleuren geven zijn muziek een persoonlijke toets.

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft! / Vol. 2Jazztublieft! / Vol. 2 (2007)
Jazz
Diverse uitvoerders