Dree Peremans

Categorie:muzikant
1983
Genre(s):pop, Jazz
Instrument(en):trombone
Contact van:Rebirth Collective
Huidig/voormalig lid van:aNoo, Chris Mentens Jazz Van, Rebirth Collective, The Whodads

Biografie

Op zijn zestien, amper vijf jaar nadat hij trombone begon te spelen, gaf Dree Peremans al tal van professionele concerten. Hij is een veelgevraagde sideman in de Belgische Jazz-, Pop- en theaterscène. Zo was hij onder meer te zien bij Lalalover, Buscemi, Anoo, Tuesday Night Orchestra, Chris Mentens Jazz Van, Peter Hertmans Sextet, Flat Earth Society, Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Lady Linn en Jef Neve.

Ook als sectie-trombonist deed hij ervaring op bij de meest uiteenlopende groepen, gaande van hiphop met Starflam en HUMb of kleinkunst met Mira Bertels, tot 'free funk' met Junctions of Vaya con dios.

In zijn speelstijl combineert Dree invloeden van legendes zoals JJ Johnson en Frank Rosolino. Daarnaast is hij een getalenteerd componist en arrangeur met een goed oor en passie voor de jazztraditie.  In 2010 richtte Dree zijn de 'post-bop' formatie 'REBIRTH COLLECTIVE' op. Een groep die onder zijn leiding onversneden jazz speelt zoals die in de jaren '50 klonk, bij wijze van revalorisering van het swing-idioom.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Dree Peremans - Rebirth::Collective (06.2013)