Les Fêtes Galantes

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
Genre(s):20ste eeuw, romantiek
Huidige/voormalige leden:Leen Van der Roost, Veerle Simoens, Emilie De Voght

Biografie

Samenstelling: Leen Van der Roost (harp), Veerle Simoens (cello), Emilie De Voght (sopraan)

 

Sprankelende harpklanken, de warme zang van cellotonen en een menselijke stem die alle emoties kan vertolken, dat is Les Fêtes Galantes.

Harpiste Leen Van der Roost, celliste Veerle Simoens en sopraan Emilie De Voght gaan op zoek naar pareltjes uit de muziekliteratuur en naar bijzondere verhalen om enkele intrigerende concertprogramma's samen te stellen. De unieke combinatie van hun instrumenten vormt de basis voor het ontdekken van een verrassend repertoire.

'Les Fêtes Galantes' verwijst naar de 18de eeuwse exclusieve huiskamerfeesten die door de High Society, ver van alle bemoeienissen van kerk of koningshuis, werden georganiseerd. Deze onconventionele sfeer van toen wil het ensemble vertalen naar een hedendaags kader.
   

 

In 2012 staat er een veelbelovend project gepland: ‘Fêtes Galantes’, de dichtbundel van Verlaine, werd als inspiratiebron aangeboden aan vier toonaangevende Vlaamse componisten: Dirk Brossé, Jan Van der Roost, Jef Neve en Wouter Lenaerts. Zij brengen de gedichten muzikaal tot leven, Kurt Van Eeghem gidst door tekst en muziek.