Leen Van der Roost

Categorie:muzikant
1985
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags, classicisme, romantiek
Instrument(en):harp
Contact van:Sprezzatura!
Huidig/voormalig lid van:Les FĂȘtes Galantes, Emanon ensemble

Biografie

Leen groeide op in een muzikaal gezin en wist al op jonge leeftijd dat haar hart bij de muziek lag.
Haar studies harp begon ze bij Annemie Neuhard in het stedelijk Conservatorium te Mechelen, waar ze onder andere laureaat van het Willemsfonds werd en de prijs van 'de Vrienden van het Conservatorium' ontving.
Ze studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen bij Mevr. Sophie Hallynck, waar ze met grote onderscheiding afstudeerde.

In 2009 volgde ze een specialisatiejaar bij Isabelle Perrin te Parijs.

Naast het ensemble Emanon en het kamermuziekcollectief  ‘Les Fêtes Galantes’ speelt Leen als freelance harpiste bij verscheidene orkesten en ensembles zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, Brussels Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Liège, Vlaams Radio Koor...

In 2005 behaalde Leen de eerste prijs aan de internationale harpwedstrijd in Nice, in 2008 werd ze laureaat in het Concours Rotary Gent.

In 2006 trok ze met mode-ontwerpster Kaat Tilley naar Peking met de dansvoorstelling ‘Wired’ en in 2009 vervoegde ze dansstudio Chantal Tyncke naar Verona.

Ook als soliste is Leen actief. Zo was ze in januari 2010 te zien in de productie ‘Chichester Psalms’ met het Vlaams Radio Koor en Jef Neve.

In 2011 was ze soliste bij het Vlaams Radio Koor olv Hervé Niquet in de productie ‘Contemplation Française’, een concertreeks die bekroond werd met een concert in de 'Basilica dei Frari' te Venetië.