Veerle Simoens

Categorie:muzikant
Genre(s):20ste eeuw, classicisme, romantiek
Instrument(en):cello
Huidig/voormalig lid van:SimoensTrio, Les Fêtes Galantes

Biografie

Veerle Simoens startte haar cellostudies op 9-jarige leeftijd in Gentbrugge. Ze werd laureate van verschillende wedstrijden, waaronder ‘Jong-Tenuto’ en de ‘Lions Cellowedstrijd’.

Ze studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen bij France Springuel, en vervolmaakte zich verder aan de Folkwang Hochschule Essen (Duitsland) bij Prof. Christoph Richter, waar ze in 2008 met grote onderscheiding afstudeerde.
Ze nam deel aan verschillende masterclasses en volgde les bij ondermeer Marc Drobinsky, Anner Bylsma en Marcio Carneiro.

Als soliste vertolkte ze ondermeer de Celloconcerto’s van Joseph Haydn, Antonio Vivaldi en Edward Elgar, en de Tripelconcerto’s van Ludwig Van Beethoven en van Bohuslav Martinù. Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van componist Frédéric Devreese nam ze het celloconcerto op van zijn vader Godfried, met het Orkest van de Gidsen.

Veerle Simoens wordt vaak gevraagd in diverse ensembles en orkesten, waaronder de Vlaamse Opera, het Brussels Philharmonic en het HermesEnsemble.

Daarnaast is Veerle de celliste van het SimoensTrio, een pianotrio met haar twee zussen dat zowel nationaal als internationaal op veel enthousiasme kan rekenen. In dit kader volgde Veerle een doorgedreven kamermuziekopleiding bij Hatto Beyerle (Alban Berg Kwartet) in Hannover, volgde ze heel wat masterclasses bij vooraanstaande ensembles zoals het Beaux Arts Trio en vervolmaakte het ze zich aan de ‘European Chamber Music Academy’.

Selectieve discografie

SimoensTrioSimoensTrio (2008)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
Veerle Simoens, Katrijn Simoens, An Simoens, SimoensTrio, Vítezcslav Novák, Joseph Haydn, Bedřich Smetana