Emilie De Voght

Categorie:muzikant
03.08.1983
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok, opera, operette
Instrument(en):zang (coloratuur)
Huidig/voormalig lid van:Les FĂȘtes Galantes, Nadar Ensemble, Odysseia Ensemble

Biografie

Emilie De Voght begon haar muzikale carrière op zevenjarige leeftijd aan de Muziekacademie van Asse (België). Na gitaar en viool begon ze zanglessen te nemen bij Frederik Meireson en Paula Vansteenkiste en behaalde hierbij een grootste onderscheiding.

Nu vervolmaakt ze zich bij Margarida Natividade.

Ze volgde masterclasses met Montserrat Caballé, Udo Reinemann, Jard van Nes, Alexander Oliver en Axel Everaert.

Emilie vertolkte de titelrol van de barokopera Ipermestra in het Conservatorium van Brussel. In het najaar 2007 zong ze de Koningin van de Nacht (Die Zauberflöte) in Zuid-Holland en België met de 'Stichting Klein Podium'. In november en december 2009 zong ze de rol van Stasi in ‘Die Csárdásfürstin’ met het Bel Cantogezelschap.

Ze werd reeds als soliste gevraagd bij het Vlaams Radio Koor, Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe en La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken.

Emilie is stichtend lid van het Odysseia Ensemble en het kamermuziekensemble Les Fêtes Galantes en werkt regelmatig met het jonge ensemble Nadar dat zich specialiseert in hedendaagse muziek.

Haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2011 werd opgemerkt en zo neemt ze in 2012 deel aan de creatie van een nieuwe opera van Daan Janssens met het Nederlandse gezelschap VocaalLAB in samenwerking met LOD (Gent) en Musiques Nouvelles (Mons).