ensemble hommages

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2006
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek
Huidige/voormalige leden:Wouter Aerts, David Van Looveren, Liesbeth Devos, Eliot Lawson, Jozefien Peelman, Valérie Vervoort, Bram Van Camp

Biografie

Samenstelling: David van Looveren (piano), Wouter Aerts (klarinet), Liesbeth Devos (sopraan), Eliot Lawson (viool), Jolente de Maeyer (viool), Jozefien Peelman (cello), Marianne van Campenhout (altviool) , Valérie Vervoort (sopraan) , Katrien Lissens (dwarsfluit) , Florian Peelman (viool), Arsis4

Het ensemble hommages is een jong hedendaags en flexibel ensemble met wortels in de klassieke traditie. Vanuit diep respect en bewondering wil hommages hulde brengen aan iedere noot van de grootste meesters.

In 2006 stelden David van Looveren en Wouter Aerts de vaste kern van hommages samen. In 2007 werd hommages door de Vlaamse Overheid erkend als 'Nieuw Talent'. Het ensemble nam in 2007-2008 deel aan de kamermuzieksemniaries van het Orpheusinstituut te gent en werd uitgekoezen om een showcase te verzorgen op de Statengeneraal van de Klassieke Muziek in Flagey Te Brussel.

Selectieve discografie

Hanne Deneire composerHanne Deneire composer (2010)
21ste eeuw / hedendaags
ensemble hommages, Wouter Aerts, Jozefien Peelman, Eliot Lawson, David Van Looveren, Beethoven Academie, Hanne Deneire, Johannes Brahms (...)