Wouter Aerts

Categorie:muzikant
Hasselt, 1980
Genre(s):Klassiek, 21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):klarinet, basklarinet
Huidig/voormalig lid van:ensemble hommages

Biografie

Wouter Aerts kreeg zijn eerste klarinetlessen aan het Jeugdmuziekatelier te Hasselt. Hij behaalde aan het Conservatorium Antwerpen de diploma’s Master Klarinet bij Walter Boeykens en Master Directie bij Dirk De Caluwé. Hij studeerde er eveneens basklarinet bij Jan Guns. Aan het Conservatorium Tilburg (NL) behaalde Wouter het diploma Master Clarinet bij Geert Baeckelandt en het diploma Bachelor Directie bij Hardy Mertens, telkens met grootste onderscheiding.

Wouter deed directie-ervaring op bij het Harmonieorkest Conservatorium Antwerpen, het Koninklijk Harmonieorkest van de Belgische Gidsen en het Ad Hoc Wind Orchestra. Momenteel is hij actief als dirigent van het harmonieorkest St.Laurentius Oostmalle en harmonieorkest Concordia Gooreind. Met dit laatste orkest reisde hij in de zomer van 2008 door Mexico en bracht er vijf concerten in het kader van het festival Viva La Banda in de staat Guanajuato.

Wouter was lid van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen en het Nationaal Jeugdorkest van Nederland o.l.v. Thomas Adès, Reinbert De Leeuw, Etienne Siebens en Paolo Carignani. Hij speelde klarinet en basklarinet in producties van de Zomeropera Alden Biesen en de Operastudio Vlaanderen o.l.v. Koen Kessels. Daarnaast speelde hij concerten met het Brussels Philharmonic (VRO), de Filharmonie, de Beethoven Academie, de Kölner Akademie en Il Novecento. Hij nam voor verschillende films muziek op, o.a. van componist en oscarwinnaar Stephen Warbeck. Hij verleent ook regelmatig zijn medewerking aan producties van het HERMESensemble en Champ d’action.

Selectieve discografie

Hanne Deneire composerHanne Deneire composer (2010)
21ste eeuw / hedendaags
ensemble hommages, Wouter Aerts, Jozefien Peelman, Eliot Lawson, David Van Looveren, Beethoven Academie, Hanne Deneire, Johannes Brahms (...)