Yves Peeters

Toon enkel: Yves Peeters, Yves Peeters Group

Categorie:muzikant
1978
Genre(s):Jazz
Instrument(en):drums
Contact van:Yves Peeters Group
Huidig/voormalig lid van:Bart Defoort Quartet, aNoo, Jazzisfaction, Peer Baierlein Quartet, Luz de Luna, Le petit cirque, Marc Demuth Quartet, Yves Peeters Group, Barbara Wiernik
Gastlid van:Bel Ayre

Biografie

Yves begon te drummen op 14-jarige leeftijd en speelde aanvankelijk vooral rock en funk. Hij ontdekte jazz op zijn zeventiende en begon een jaar later met zijn studies jazz en lichte muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij in 2002 afstudeerde. Tijdens en na zijn opleiding volgde hij drumles bij o.a. Dré Pallemaerts, Billy Hart en Keith Copeland en nam hij deel aan verscheidene jazzstages in binnen- en buitenland.

Yves speelde samen met verscheidene grote namen uit de Belgische jazzscène: Laurent Blondiau, Bart Defoort, Kris Defoort, Jozef Dumoulin, Bert Joris, Steve Houben, Jacques Pirotton, Ben Sluijs, Nicolas Thys, Frank Vaganée, Hans Van Oost, Jack Van Poll, Erik Vermeulen, … . Hij was leider en co-leider van Walkin’ Tiptoe Quartet, Vansina/Peeters Quartet, Yves Peeters Quartet featuring Kris Defoort, en Le Petit Cirque.

Yves trad reeds regelmatig op in het buitenland. In 2003 speelde hij voor de Belgische ambassade in Berlijn met het Joachim Badenhorst Trio en in 2005 reisde hij naar New York om op te treden voor de Luxemburgse ambassade met het Marc Demuth Quartet. In 2004 toerde hij in Zuid-Afrika met Tutu Puoane Quartet, in 2004, 2005 en 2008 in Portugal met Marc Demuth Quartet featuring Sofia Ribeiro, van 2004 t/m 2007 jaarlijks in Duitsland met het Peer Baierlein Quartet, en in 2008 in Finland met aNoo. In 2009 was hij met Yves Peeters Group te gast op het Bamako Jazz Festival in Mali en in datzelfde jaar speelde hij met het Marc Demuth Quartet op het Jazz au Chellah festival in Rabat, Marokko en met Luz de Luna op het Baltic Guitar Festival in Vlinius, Litouwen.

Momenteel is Yves vooral actief met zijn eigen project Yves Peeters Group. Daarnaast speelt hij als sideman bij aNoo, Barbara Wiernik, Koen Nys Quintet, Luz de Luna, Peer Baierlein Quartet enUTZ.Met deze groepen kan je hem aan het werk zien in jazzclubs, culturele centra en op festivalpodia in binnen- en buitenland.

Selectieve discografie

All you seeAll you see (2013)
Jazz
Yves Peeters Group
Sound tracksSound tracks (2010)
Jazz
Yves Peeters Group

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Drummer Yves Peeters pakt uit met visueel project Hallucinations (01.2013)