Yves Peeters Group

Toon enkel: Yves Peeters Group, Yves Peeters

Categorie:groep / artiest
03.2007
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Nicolas Kummert, Frederik Leroux, Nicolas Thys, Yves Peeters, Geert Hellings

Korte beschrijving

De groep weeft een fragiel filigrein van poëtische en sfeervolle soundscapes die je doen wegdromen naar eindeloze autoritten langs de Route 66.

Biografie

Dit kwartet werd in 2007 door Yves Peeters samengebracht en maakt sindsdien stevig naam met een reeks fel gesmaakte clubconcerten. De Yves Peeters Group vermijdt zorgvuldig de platgetreden paden en het grote gebaar. Geen dood gespeelde standards, geen holle virtuositeit, maar intelligente eigen composities van alle leden, met af en toe een verrassende uitstap naar volkse deuntjes of popballades.

Centraal staan mooie, vaak eenvoudige en meezingbare melodieën, die precair worden omspeeld in zorgvuldig gebalanceerde variaties van timbre, dynamiek en intensiteit. Je hoort echo's van het romanticisme van Charlie Haden, de weidse americana van Bill Frisell, de subtiliteit en veelzijdigheid van Paul Motian. Daarnaast ontbreekt ook de funk niet die Nicolas Kummert en Nic Thys erfden uit Groove Thing. In die groep laten deze saxofonist en bassist zich samen met pianist Jef Neve van hun meest "groovy" kant zien. Ook sfeervolle Afrikaanse toetsen ontbreken niet. Geen wonder; in februari 2009 trok de Yves Peeters Group tien dagen naar Mali om er op het door de Werf en muzikant Baba Sissoko georganiseerde Bamako Jazz festival te spelen.

(c) JazzLab Series 2009

  • Nicolas Kummert: tenorsaxofoon
  • Frederik Leroux: gitaar
  • Geert Hellings: gitaar en lapsteel gitaar
  • Nicolas Thys: basgitaar
  • Yves Peeters: drums

 

Selectieve discografie

All you seeAll you see (2013)
Jazz
Yves Peeters Group
Sound tracksSound tracks (2010)
Jazz
Yves Peeters Group