Ifa Y Xango wint Jong Jazz Talent in Gent

Dit is een gearchiveerd bericht

18.07.2011

Met deze wedstrijd zoekt het Gent Jazz festival i.s.m. JazzLab Series muzikanten die klaar zijn om de grotere podia te bestormen.

Een professionele jury met Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer), Frederik Goossens (Hogeschool Gent Conservatorium), Bruno Bollaert (Gent Blogt) en voorzitter Simon Korteweg, motiveerde zijn beslissing als volgt: “Het meest veelbelovend vonden wij het septet Ifa Y Xango, dat zich op intelligente, authentieke wijze laat inspireren door Latijns-Amerikaanse volksmuziek en ritmes. Dit leidt onder andere tot aanstekelijke klankkleuren, die vooral door de aanwezigheid van een euphonium –kleinere broer van de tuba– vaak een grote mildheid uitstralen. De musici blijken te beschikken over veel aanstekelijke energie, maar weten die nog niet voldoende om te zetten in enthousiasmerende dynamiek. Pianist Seppe Gebruers waardeerden we in het bijzonder door zijn lef en eigenzinnige invallen. Winnaar Ifa y Xango heeft een hoop potentieel, waarvan we verwachten dat de musici die snel helemaal gaan waar maken.”

De winnaar van Jong Jazztalent Gent speelt sowieso een concert op het Gent Jazz Festival 2012, een concert op Jazz Maastricht, het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2012 en een concert in het kader van de JazzLab Series in het najaar van 2012.

Alle 7 deelnemers (Skordatura Punkjazz Ensemble, Franka’s Poolparty, Marcelo Moncada Space Quartet, Cumrats, Ifa y Xango, John Ghost, Twanque) zijn ook tijdens de Gentse Feesten (t/m 25 juli) nogmaals gratis te beluisteren in de ‘Oude Vismijn’ telkens om 16u (ingang via Veerleplein).

meer info: www.gentsefeesten.be 

Verwante items in de databank

Nieuws:Jong Jazz Talent in Gent 2011 (05.07.2011)
Personen/groepen:Ifa y Xangô (groep / artiest)
Organisaties:Gent Jazz Festival (festival)
JazzLab Series (ondersteunende organisatie / belangenvereniging, onafhankelijke organisator)

Terug Meer nieuws