Marcelo Moncada Space Quartet

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz, Wereldmuziek
Huidige/voormalige leden:Marcelo Moncada, Frederik Meulyzer, Rui Salgado, Koenraad Ecker

Korte beschrijving

Het Marcelo Moncada Space Quartet van de Chileense saxofonist Marcelo Moncada speelt avontuurlijke jazzmuziek op de grenzen tussen culturen en genres.

Biografie

Het Marcelo Moncada Space Quartet van de Chileense saxofonist Marcelo Moncada speelt avontuurlijke jazzmuziek op de grenzen tussen culturen en genres. Invloeden gaan van het integreren van de instrumenten en ritmes van de Chileense Indianen tot het gebruik van elektronische fusion sounds en loops. Een en ander steeds met jazzy akoestische instrumenten als ondertoon.

Het repertoire is van de hand van Moncada zelf, maar biedt volop ruimte voor collectieve improvisaties. In wellustige ballades neigt Marcelo naar het romanticisme, in moderne, rock-getinte stukken demonstreert hij zijn vloeiende meesterschap over zijn instrument.

In het Marcelo Moncada Space Quartet, een internationaal samengesteld dream-team bestaande uit verder één Portugees en twee Belgische muzikanten deelt hij welgemikte sonore uppercuts uit. In 2007 kwam dit viertal op de proppen met hun cd-debuut, Tikitan. Om de cd te promoten, ging het kwartet op tournee doorheen Chili. Ze traden er op in meer dan 20 bekende jazzclubs en festivals.

(c) JazzLab Series 2009

Selectieve discografie

TikitanTikitan (2007)
Jazz
Marcelo Moncada Space Quartet