Project Exprezz

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2010
Genre(s):improvisatie, Klassiek, Jazz
Huidige/voormalige leden:Cezariusz Gadzina, Christophe Devisscher, Toon Van Dionant, Elke Wynants

Biografie

Samenstelling: Anna Ciborowska (piano), Cezariusz Gadzina (saxofoon), Christophe Devisscher (bas), Lorenzo Di Maio (gitaar), Toon van Dionant (drum), Maja Maklakiewicz (viool), Paulina Soko (viool), Istvan Loga (altviool), Elke Wynants (cello)

“Exprezz”  is een project waarin klassieke muziek( Bach, Beethoven, Chopin, Paganini, Franck,  Debussy) het uitgangspunt betekent voor muzikale geïmproviseerde reflectie.
Elk van deze nieuwe vormen worden collages van 'geïmproviseerde en klassieke kleuren' die zo uitmonden in volledig nieuwe muzikale structuren. Het gekende wordt het ongekende.
Dientengevolge spelen jazz en klassieke musici, elk met hun verschillende benadering van muziek samen, wat een echt artistiek avontuur en uitdaging betekent. Dit aspect is voor de musici een echt positieve en vernieuwende waarde van Exprezz. Het project wordt een brug tussen gescheiden gebieden van de muzikale wereld en helpt musici met verschillende wortels een gezamelijk platform te vinden. Van weerskanten worden wat betreft uitvoering nieuwe horizonten verkend. Ook voor de luisteraar zal het een ontdekking zijn.