Elke Wynants

Categorie:muzikant
Huidig/voormalig lid van:Project Exprezz, Ataneres Ensemble

Korte beschrijving

cellist

Biografie

Elke Wynants kreeg haar eerste cellolessen aan de muziekacademie van Vilvoorde bij Claudine Steenackers. Aan de muziekacademie van Boom behaalde zij in 1997 haar diploma van Hogere graad 3 met grootste onderscheiding. Datzelfde jaar werd zij laureate van de wedstrijd Pro Civitate.
Verdere studies volgde zij in Brussel en Antwerpen, onder meer bij Harro Ruysenaars, France Springuel, Didier Poskin en Jeroen Reuling. Ze volgde ook meestercursussen bij Marie Hallynck, Walter Grimmer, Louis Claret, Gary Hoffman, Justus Grimm, François Guy, Y. Wang en S. Firlej. (Polen) In juni 2005 studeerde zij af met grote onderscheiding aan "Le Conservatoire Royal de Bruxelles" bij Didier Poskin. Nu vervolmaakt zij zich bij Jeroen Reuling.
Reeds enkele jaren is zij actief in verschillende professionele orkesten zoals het Nationaal orkest van België, Nuove Musiche, de Vlaamse Opera, het Vlaams Radio Orkest en de Munt.
In 2001 was zij aanvoerdster van de cellopupiter in de Jonge Filharmonie en van 2002 tot 2004 maakte zij deel uit van het Europees Jeugdorkest
(EUYO) waarmee zij tournees deed in Europa en Brazilië. Dit orkest stond onder leiding van Vladimir Ashkenazy en B. Haitink.
Ook maakte ze een tournee "Stronger" met Ronny Mosuse in het jaar
2004-2005 en trad ze op in het TV1 programma Vox Pop in datzelfde jaar.

Ze is actief in verschillende kamermuziekformaties en volgde reeds meestercursussen bij het Alban Berg kwartet, het Danel kwartet en Oxalys.
In oktober 2005 won ze de tweede prijs in de wedstrijd kamermuziek "Horlait Dapsens" met haar duo viool - cello. Met dit duo heeft ze regelmatig concerten o.a. aangeboden door de Rotary club van Gent.