Christophe Devisscher

Categorie:muzikant
28.11.1971
Genre(s):Jazz
Instrument(en):basgitaar, contrabas
Huidig/voormalig lid van:Pascal Schumacher Quartet, Project Exprezz, Cezariusz Gadzina Quartet, Bart Defoort Quintet, Kristen Cornwell Quintet

Biografie

Christophe Devisscher werd geboren op 28 november 1971 in Nieuwpoort, België. Hij studeerde piano en saxofoon aan verschillende muziekacademies (Gooik, Geraardsbergen en Aalst) en aan het Koninklijk Conservatoiume Gent. Hij behaalde een meestergraad in basgitaar en contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in juni 1998 (docent: Bart Denolf). Hij volgde stages en privélessen bij Sal La Rocca, Michel Hatzigeorgiou en Hein van de Geyn.

Hij maakte deel uit van het Alexi Tuomarila Quartet , waarmee hij de 1ste prijs won op de International Jazz Contest Hoeilaart in 1999 en op Tremplin Jazz Avignon in 2001. Na een aantal jaren intensief touren in Europa en Australië, verliet hij de groep in 2003.

Naast het Pascal Schumacher 4tet is hij actief met het Mike Roelofs Quartet (waarmee hij de 1ste Prijs behaalde op de Frazz Crossover Competition Leeuwarden, Nederland, 2002) en met zijn eigen trio ”Trix “. Als veelgevraagd sideman heeft hij gewerkt met muzikanten als o.a. Lee Konitz, Rick Hollander, Gary Keller, Takis Barberis, Judy Niemack, Gustavo Bergali, Hans Van Oosterhout, Bart Van Caenegem, Geert Roelofs, Eric Vloeimans, Geert Roelofs, Gino Latucca, Bart Defoort, Felix Simtaine, Steve Houben, Michel Herr, Dré Pallemaerts, Jacques Pirotton, Pierre Van Dormael, Markku Ounaskari, Frank Vaganée… Actief in het studiowerk, werkte hij mee aan verschillende albums, gaande van jazz (Alexi Tuomarila Quartet), folk (KiMiz), latin (Ilse Duyck Group) tot pop. Christophe is leraar basgitaar, contrabas en ensemble aan de muziekacademies van Beveren, Sint-Niklaas en Grimbergen et aan de Jazzacademie van Overijse.

Selectieve discografie

A Fisherman's TaleA Fisherman's Tale (2016)
Jazz
Christophe Devisscher
DuologyDuology (2015)
Jazz
Carlo Nardozza, Christophe Devisscher