Eléonor

Toon ook: Eléonor, Elly Aerden

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Wereldmuziek
Huidige/voormalige leden:Elly Aerden, Wouter Vandenabeele, Lode Vercampt, Anne Niepold, Florejan Verschueren, Luc Vanden Bosch

Korte beschrijving

Dwars tegen alle modetrends in komt zangeres Elly Aerden (o.a. Mairan, Bodixel) opzetten met gezongen latijn. Geen engels, geen nederlands, zelfs geen levende taal. En toch is dit een meeslepend programma geworden, dat baadt in een zuiderse sfeer.

Biografie

Poëzie van Catullus, Sulpicia... over de Middeleeuwse liederenbundel Carmina Burana tot hedendaagse latijnse poëzie, vormen het uitgangspunt van de bewerkingen in diverse stijlen. Wie bij gezongen latijn onmiddellijk de link legt met kerklatijn en sacrale muziek, komt bedrogen uit. Het latijn wordt soms een spelen met klanken, een passionele taal die zeer levend klinkt: soms jazzy, soms mediterraan en altijd subliem met die imponerende stem van Elly Aerden.

Ze kan dan ook rekenen op een sterke bezetting, met op piano Florejan Verschueren, op diatonische accordeon Anne Niepold, aan de drums zit Luc Vanden Bosch, op cello Lode Vercampt en Wouter Vandenabeele speelt viool en zorgde voor de arrangementen.

Selectieve discografie

ViveVive (2017)
Eléonor
ErrosErros (2014)
Eléonor