Luc Vanden Bosch

Categorie:muzikant
Genre(s):Wereldmuziek, Jazz
Instrument(en):drums
Huidig/voormalig lid van:Ilse Duyck Group, Jan Muës Kwartet, Menage Artois, Peter Vandendriessche Qtet, Arne Van Coillie Unit, Kim in the Middle, Eléonor, Olla Vogala

Biografie

Na thuis te hebben gestudeerd, besloot Luc Vanden Bosch om van muziek zijn beroep te maken. Via de pop, rock, heavy metal, dance en klassieke muziek en na de 'Beatlemania', kwam hij terecht in de jazzwereld.

Vanden Bosch heeft reeds meerdere laureaatprijzen op zijn naam staan en dit gaf hem de kans om als freelance percussionist in het BRT Jazz Orkest te spelen onder leiding van Etienne Verschueren. Luc ondervond dat klassieke percussie niet zijn ding was en hij stapte uit het Koninklijk conservatorium vn Brussel om zijn eigen ding te doen. Hij speelde samen met verschillende ensembles zoals Mika Quartet, Guy Raiff Trio, Phil Abraham Quartet en Vaya Con Dios.

Met het New Look Trio (met Roger Van Ha en Johan Clement) ondersteunde hij enkele grote namen in de jazz zoals Al Grey, Deborah Brown, Clark Terry, Art Farmer, Johnny Griffin, Toots Thielemans, Scott Hamilton, Rachel Gould, Ali Ryerson en Benny Bailey. Naast zijn freelance werk maakt Luc deel uit van verschillende ensembles.

Luc Vanden Bosch is ook leraar en houdt van open muziek met veel kleur en stilte.