Nele Delafonteyne

Categorie:muzikant
1980
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):klarinet
Huidig/voormalig lid van:Syrinx Ensemble, I Solisti del Vento

Biografie

Nele Delafonteyne studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In London volgt ze les bij Prof. Andrew Marriner, soloklarinettist van London Symphony Orchestra. Ze deed orkestervaring op bij het Nationaal Orkest van België, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Beethovenacademie, het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Il Novecento en bij jeugdorkesten zoals het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen.

Nele is laureaat van wedstrijden als Jong Tenuto, The International Clarinet and Piano Competition (Bucharest) en Axion Classics van Dexia Bank (1ste prijs klarinet en kamermuziek). Ze werd geselecteerd voor The International Carl Maria von Weber Clarinet Contest en volgde masterclasses bij Sabine Meyer in Luzern en Andrew Marriner in Londen.

In april 2003 werd Nele geselecteerd voor de Internationale Junge Orchesterakademie te Bayreuth (Duitsland) en in de zomer 2003 ging ze met het European Union Youth Orchestra o.l.v Bernard Haitink en Vladimir Ashkenazy op tournee door Europa. In december 2003 speelde ze o.l.v. Lorin Maazel in dit orkest en in april 2004 ging Nele met het EUYO op tournee naar Brazilië.