Syrinx Ensemble

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2000
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Huidige/voormalige leden:Fabienne Vergalle, Kaatje Chiers, Liesbet Driegelinck, Nele Delafonteyne, Ellen Donovan

Korte beschrijving

Het Syrinx Ensemble beheerst het standaard repertoire voor houtblaaskwintet, maar zoekt ook naar goede bewerkingen van bijvoorbeeld piano- of orkestwerken. Een allround repertoire dus, gaande van klassiek tot heel modern met af en toe een jazzy knipoog.

Biografie

Bezetting:  Lieve Goossens (fluit), Elke Meirsman (hobo), nele Delafonteyne (klarinet), Fabienne Vergalle (fagot) en Kaatje Chiers (hoorn).

Het jaar 2000: vijf studentes van het conservatorium van Antwerpen speelden hun examen kamermuziek. Het werd niet alleen een schitterend examen, maar ook de kiem van een prachtig ensemble dat luistert naar de naam Syrinx, een Arcadische riviernimf uit de Griekse mythologie met wie Pan wat te doen had. Het Syrinx Ensemble begon aan een steile opmars: optredens voor de stichting Kunst in de Kamer, de Segers Literatuurprijs, de Rotary Club Antwerpen, het Middelheimkasteel, Klara in het Paleis enz.
In februari 2002 werd het Syrinx Ensemble laureaat van ‘Gouden Vleugels’, een samenwerkingsproject tussen Jeugd en Muziek, Klara, het Muziekcentrum Vlaanderen en diverse concertorganisatoren. Dit project biedt podiumkansen aan jonge ensembles en zorgt ervoor dat een jong ensemble onder de vleugels wordt genomen door een gerenommeerd ensemble. Syrinx heeft zijn mentor gevonden in het Spiegel Strijkkwartet.


Syrinx is "Ensemble in Residence" in Gemeenschapscentrum "de Maalbeek" te Etterbeek.
De muzikantes worden gekleed door An Demeulemeester.

Selectieve discografie

Kamermuziek uit Vlaanderen 2003Kamermuziek uit Vlaanderen 2003 (2003)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
I Solisti del Vento, Spiegel Strijkkwartet, Narziss und Goldmund Pianotrio, High Voltage, Prometheus Ensemble, Oxalys, Quatuor Danel (strijkkwartet), Black Jackets Company (...)

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Spiegel Strijkkwartet (ensemble (instrumentaal), strijkkwartet)