Kaatje Chiers

Categorie:muzikant
1981
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):hoorn
Huidig/voormalig lid van:Syrinx Ensemble, ChampdAction

Biografie

Kaatje Chiers studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Rik Vercruysse. In 2004 studeerde ze af aan het IMEP te Namen bij Nico De Marchi. Ze volgde masterclasses bij verschillende hoornisten zoals Froydis Ree-Wekre, Herman Baumann en Radovan Vlatkovic.

Kaatje deed orkestervaring op bij De Filharmonie van Vlaanderen, L' Orchestre Philharmonique de Liège, het Symfonieorkest van Vlaanderen, de Beethoven Academie, het Hermes-ensemble, Oxalys, het Ictus-ensemble, het Walter Boeykens-ensemble en I Solisti del Vento. En daarnaast is ze vast lid van het Syrinx-ensemble.

In 2001-2002 ging ze mee op tournee met The European Union Youth Orchestra o.l.v. sir Collin Davies en Paavo Järvi. In september 2002 behaalde Kaatje een ereprijs op de internationale hoornwedstrijd in het Duitse Essen, in maart 2003 kreeg ze daardoor drie recitals toegekend in Duitsland.

Selectieve discografie als medewerker

Harvey Jonathan - Wagner DreamHarvey Jonathan - Wagner Dream (2012)
20ste eeuw
Matthew Best, Martyn Brabbins, Jonathan Harvey, Dale Duesing, Rebecca De Pont Davies, Claire Booth, Gordon Gietz, Richard Angas (...)
Aperghis Georges - Avis de tempĂȘteAperghis Georges - Avis de tempĂȘte (2005)
20ste eeuw
Ictus, Georges Aperghis, Georges-Elie Octors