Pieter Thys

Categorie:muzikant
Genre(s):hedendaagse folk, Jazz, Wereldmuziek
Instrument(en):gitaar, orgel (elektronisch)
Contact van:Bolster Music
Contact van:Assunta & The Light Orchestra
Huidig/voormalig lid van:Troissoeur, Chris Joris, Assunta & The Light Orchestra, Millenniums, The Tribe Band

Biografie

Pieter Thys wordt op zijn elfde gebeten door de muziekmicrobe. Hij haalt als gitarist zijn masterdiploma jazz aan het Conservatorium van Antwerpen. Pieter experimenteert met gitaren en klankmanipulaties en dat levert hem door de jaren heen een unieke collectie gitaren en dito opnameapparatuur op. Meer dan 6 jaar is hij werkzaam in de Hnita Hoeve in Heist-op-den-Berg waar hij - naast heel veel muziek maken - zich ook ontwikkelt als geluidsman en opnameleider (live & cd opname). In die hoedanigheid werkt hij voor o.a. aNoo, Hijaz en Le Petit Cirque.

Pieter speelt zowat van bij het begin van Troissoeur mee met de drie broers Vanvinckenroye en maakt zo het volledige parcours mee. Daarnaast is Pieter Thys een veelgevraagd freelance muzikant in heel diverse settings (o.a. Chris Joris Experience). In 2008 speelt hij o.a. mee in de productie FEEDBACK van Muziektheater Transparant.

Last but not least is Pieter de bezieler en oprichter van The Millenniums. The Millenniums tekenen voor bakken vol stomende adrenaline onder luid geschreeuw: ‘roots is onze taal, feest ons verhaal’. Deze groep staat voor een eclectische mix van stijlen gaande van rock, latin, balkan tot surf.