The Tribe Band

Categorie:artiest / groep
2008
Genre(s):hedendaagse folk, klassiek crossover
Huidige/voormalige leden:Bert Bernaerts, Edwin Vanvinckenroye, Pieter Thys

Korte beschrijving

TRIBE organiseert een PoTLaTCH van het muzikaal hokjesdenken. Geen oorlog, wel een muzikaal feest. TRIBE vermengt bloedmooie songs, trance en sounddesign met een subtiele snuif noise. Rock around the bush, beats around the totem... hoe dan ook verketterd als heidense rituelen.

Biografie

TRIBE is dé muzikale nederzetting voor de niet te labelen muziek van de TRIBE stamhoofden: Pieter Thys, Rein en Edwin Vanvinckenroye. De drie stamhoofden hebben hun muzikale wortels in ambient, jazz, roots, pop/rock and beyond. Op het podium met Bert Bernaerts en Geert Mariën delen ze een pak internationale ervaring. Samen kiezen ze voor eenvoud en akoestische gedrevenheid gekoppeld aan stomende energie. Kortom hedendaags met internationale klasse. Niet hard, wel pakkend. Niet vrijblijvend, wel toegankelijk. Het resultaat is genreoverschrijdend, de akoestische energie is essentieel, het fysieke karakter van het spelen, het gevecht met het instrument, de bewegingen en de intense communicatie van de muzikanten onderling zorgen voor kippenvel.

Line-up: Edwin Vanvinckenroye, violins & vocals - Rein Vanvinckenroye, accordeon, vocals, keyboards & electronics - Pieter Thys, all kinds of guitars - Bert Bernaerts, bass & brass - Geert Mariën, percussions

(info Tribe 02/2008)

Selectieve discografie

The Tribe BandThe Tribe Band (2009)
hedendaagse folk
The Tribe Band

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Tribe (10.2008)
Organisaties:Tribe