Bert Bernaerts

Categorie:muzikant
1971
Genre(s):Folk, Wereldmuziek, Pop / Rock
Instrument(en):tuba, trompet, contrabas
Huidig/voormalig lid van:The Tribe Band, Olla Vogala, Millenniums
Gastlid van:Hilde Frateur Groep

Biografie

Bert Bernaerts balanceert op de grens tussen muziek en theater. Hij speelt, improviseert en componeert muziek in heel diverse contexten. Al erg jong raakt hij gepassioneerd door de wereld van de blazers dankzij een lokaal verleden in fanfares en harmonie-orkesten. Tijdens zijn studies sociologie in Leuven blijft hij muzikaal actief : hij studeert klassieke contrabas en komt als trompettist in aanraking met jazz en vrij geïmproviseerde muziek.

In 2000 richt hij het improvisatiecollectief John Torso op. Met dit gezelschap maakt hij de muziektheatervoorstellingen ‘Zeeland’, ‘Radio Ping Pong’ en ‘Ding’. Vooral het interactieve concert Radio Ping Pong kent een sterke internationale uitstraling.

Sinds 2004 schrijft hij muziek voor zijn eigen ensemble ‘Hop Frog’, een octet van 5 blazers en 3 percussionisten. Hij zoekt hierbij naar een unieke versmelting van straatmuziek, beweging , beeld en innovatieve klankexperimenten. Met Hop Frog creëert hij de straattheatervoorstellingen ‘Ensors fanfare’ (2004) en ‘Convoi exceptionnel’ (2006) een voorstelling opgebouwd rond een mobiele klankinstallatie.

Bert Bernaerts speelde/maakte muziek bij/voor muziektheater Transparant, Theater Froe Froe, Alibi Collectief, Olla Vogala, Jaune Toujours, Aywa, Braakland/ZheBilding.

Selectieve discografie

Ik vlieg - Een muzikale vogelfabelIk vlieg - Een muzikale vogelfabel (2002)
20ste eeuw
Jan Van Outryve, Didier François, Bert Bernaerts, José Toral, Muziektheater Transparant, Jan Van Outryve