Troissoeur

Categorie:groep / artiest
Genre(s):hedendaagse folk
Huidige/voormalige leden:Edwin Vanvinckenroye, Pieter Thys, Joris Vanvinckenroye, Rein Vanvinckenroye
Gastleden:Daniel Bressanutti

Korte beschrijving

Eigentijdse moderne folk. Jong, gedreven, enthousiast, uitluitend eigen werk. 3-stemmig vocaal uitdagend instrumentaal.

Biografie

Troissoeur is een grensverleggende band, dat was al langer bekend.
Vier jaar na de verrassende eerste cd ("Trah Njim") dient Troissoeur zich aan met een ijzersterk nieuw album (EMI) en een indrukwekkende multimedia live act.
De intensieve samenwerking met producer Daniel B. (geluidsarchitect van Front 242 en Male or Female) heeft positieve sporen nagelaten en de muziek zélf kreeg een geheel nieuwe dimensie. Eén en ander in woorden vatten valt niet mee. Daarom kreeg de muziekstijl die Troissoeur en Daniel B. met deze nieuwe cd op de wereld hebben gezet om praktische redenen zelfs een eigen naam en werd "Acoustic Ambient Pop" gedoopt. Akoestische energie op contrabas, piano, viool en gitaar versmelten naadloos met de power van elektronica en loops.
Strak, krachtig en beklijvend. Eerder noordelijk dan zuidelijk. Donkere sfeer. Bombastisch en overweldigend maar evengoed subtiel. Filmisch van karakter. Energiek, vreemd, zoet, hard en zacht tegelijk. Klank en ritme, tijd en ruimte worden tot in hun verste uithoeken afgetast. Het gevecht met het instrument staat centraal. Troissoeur bedient zich van een eigen taal met een hoog universeel gehalte.
Live laat de muziek zich begeleiden door rake videokunst op 4 beeldschermen. Het geheel zorgt voor een ervaring die een indruk nalaat en slag voor keer beklijft.
In oktober 2007 stopte de groep om een paar maanden later te herrijzen als de groep Tribe met drie oorspronkelijke leden en twee nieuwe spelers.

Selectieve discografie

4 Faces in a box / Face 1 & 24 Faces in a box / Face 1 & 2 (2008)
hedendaagse folk
Troissoeur
Troissoeur 3STroissoeur 3S (2004)
hedendaagse folk
Troissoeur
Trah NjimTrah Njim (2000)
hedendaagse folk
Troissoeur

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Flamundo! (Vol. 1)Flamundo! (Vol. 1) (2004)
Wereldmuziek
Diverse uitvoerders

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Radicale beeldenstormers (20.11.2003)