Geert De Vos

Categorie:muzikant
1967
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trombone
Contact van:The Bone Project, Belgian Brass
Huidig/voormalig lid van:Wim Mertens, The Bone Project, Belgian Brass

Korte beschrijving

trombonist, docent

Biografie

Geert De Vos begon zijn muzikale loopbaan bij Mark Joris aan de Gemeentelijke Muziekacademie te Aartselaar. Op 16-jarige leeftijd ging hij bastrombone studeren bij Michel Tilkin aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij het diploma “Meester in de Muziek” behaalde met Eerste Prijzen notenleer en bastrombone alsook het Hoger Diploma bastrombone met de grootste onderscheiding. Op jonge leeftijd werd hij bastrombonist bij Brassband Midden-Brabant. In ’95 en ’96 werd hij geselecteerd voor het Gustav Mahler Jugendorchester waar hij speelde onder dirigenten als Bernard Haitink en Claudio Abbado. Niet lang daarna slaagde hij als vaste vervanger bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Sinds september ’97 is Geert De Vos verbonden als bastrombonist aan het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, alsook lid van het Koperkwintet van de Munt. Als docent is hij werkzaam aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en Leuven en was hij tussen ’98 en ’01 gastdocent aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Verder is hij bastrombonist bij het Wim Mertens-ensemble, het ensemble The Bone Project en het koperensemble Belgian Brass. Ook als solist is hij actief.

Sinds 2006 is hij de bastrombonist van de Metropole Brass Band.

Selectieve discografie

Vademecum for bass TromboneVademecum for bass Trombone (2009)
20ste eeuw
Metropole Brass Band, Geert De Vos, Wim Bex, Johan Evenepoel, Paul Sarcich, Derek Bourgeois, Guy Audenaert
Meesterlijk - KoperblazersMeesterlijk - Koperblazers (2003)
20ste eeuw, romantiek, barok
Jan Smets, Levente Kende, Rik Vercruysse, Geert Callaert, Alain De Rudder, Jozef De Beenhouwer, Ivo Hadermann, Geert De Vos (...)

Selectieve discografie als componist

Entrata ImperialeEntrata Imperiale (2013)
barok
Belgian Brass, Fantini Girolamo, Tielman Susato, Johann Sebastian Bach, Claude Gervaise, Jean-Philippe Rameau, Michaƫl Praetorius, Steven Verhaert (...)
Russian Heritage - Belgian BrassRussian Heritage - Belgian Brass (2006)
20ste eeuw
Belgian Brass, Hanna Grociak, Modest Moessorgski, Steven Verhaert, Pyotr Il'yich Tchaikovsky, Dmitri Sjostakovich, Alexander Tcherepnin, Geert De Vos (...)