The Bone Project

Categorie:ensemble
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Jan Smets, Geert De Vos, Benjamin Haemhouts

Korte beschrijving

“The Bone Project” laat in de naam al een zekere dubbelzinnigheid vermoeden. Enerzijds wordt op een enigszins luchtige manier een allusie gemaakt op de trombone door het gebruik van de Amerikaanse slang-uitdrukking “bone”. Anderzijds staat “Project” voor een meerzijdig concept wat zo ongeveer alle mogelijkheden open laat.
De artistieke missie van “The Bone Project” bestaat hoofdzakelijk uit het bannen van alle vooroordelen ten opzichte van de zogenaamde eenzijdigheid van een trombonetrio, de stelling dat klassieke musici zich niet thuisvoelen in de jazz en de bewering dat humor en ernstige muziek niet samengaan. Deze hypotheses worden misschien niet allemaal weerlegd, maar ze worden wel op zijn minst in vraag gesteld.
Op deze debuut-CD kan u genieten van een heus motet of een plechtig koraal van Bruckner, maar ook van bijvoorbeeld de Pizzicato Polka van Strauss of van pure jazz in werken die speciaal voor “The Bone Project” werden gecomponeerd en bewerkt. Deze CD is een reis door de tijd en door alle muzikale genres; van middeleeuwse muziek naar barok en via originele hedendaagse muziek langs cross-over tot de echte pure jazz.

Biografie

“The Bone Project vzw” is een ensemble dat recent werd opgericht door drie Belgische vooraanstaande trombonisten: Jan Smets, Geert De Vos en Ben Haemhouts. Hoewel drie trombonisten aan de basis liggen van “The Bone Project” wordt dit ensemble naargelang de bezetting van het repertoire niet alleen uitgebreid met piano en percussie in de ruimste zin van het woord, maar ook met elektrische en akoestische bas. Bijgevoegde Musici: Geert Callaert: piano Tom Ouderits: drums & percussion Roel Hermans : timpani Wouter Berlaen: acoustic & electric Bass