Belgian Brass

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Jan Smets, Manu Mellaerts, Geert De Vos, Simon van Hoecke, Luk Artois, Rik Vercruysse, Steven Devolder, Tom Verschoore, Marc Peremans, Frankie de Kuyffer, Gaetan La Mela, Fabien Wallerand

Biografie

samenstelling: Trompet: Manu Mellaerts, Simon van Hoecke, Steven De Volder en Frankie De Kuyffer. Hoorn: Rik Vercruysse en Marc Peremans. Trombone: Jan Smets, Tom Verschoore en Geert De Vos. Tuba: Fabien Wallerand. Percussie: Gaetan La Mela en Luk Artois.

Belgian Brass is het koperensemble rond trompettist Manu Mellaerts. Het is een polyvalente groep musici die artistieke horizonten wil verruimen.
Ze brengen originele muziek en arrangementen van topniveau met respect voor de partituur en met een uitgesproken symfonische klank in het achterhoofd.

Het ensemble is samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats in diverse symfonische orkesten verworven hebben, waardoor men in het repertoire tot het uiterste kan gaan, zowel virtuoos als muzikaal. De toevoeging van 2 extra slagwerkpartijen aan het traditionele koperensemble, evenals de keuze om ‘à géometrie variable’ te willen werken, zorgen voor een modern, flexibel en toch herkenbaar ensemble.

De roots van alle muzikanten in de amateurmuziek zorgen voor een diep respect voor de basis en de wil om ‘lichte’ muziek uit te voeren; De ervaringen in het professionele milieu van de musici stellen het ensemble in staat om op open wijze om te gaan met het scala aan werken, van renaissance tot hedendaags, waarbij het samenstellen van een evenwichtig programma minstens even belangrijk is dan de kwaliteit van de werken op zich.

Selectieve discografie

Entrata ImperialeEntrata Imperiale (2013)
barok
Belgian Brass, Fantini Girolamo, Tielman Susato, Johann Sebastian Bach, Claude Gervaise, Jean-Philippe Rameau, Michaël Praetorius, Steven Verhaert (...)
From Io to DandiFrom Io to Dandi (2008)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Belgian Brass, Dirk Brossé, Jan Van Landeghem, Jan Van Der Roost, Wim Henderickx
Russian Heritage - Belgian BrassRussian Heritage - Belgian Brass (2006)
20ste eeuw
Belgian Brass, Hanna Grociak, Modest Moessorgski, Steven Verhaert, Pyotr Il'yich Tchaikovsky, Dmitri Sjostakovich, Alexander Tcherepnin, Geert De Vos (...)
Belgian BrassBelgian Brass (2004)
20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok, oude muziek
Belgian Brass, Giovanni Gabrieli, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Wagner, Dmitri Kabalevski, Maurice Ravel, Alexander Borodin (...)
Pushing the LimitsPushing the Limits (2004)
20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Belgian Brass, Giovanni Gabrieli, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Wagner, Dmitri Kabalevski, Maurice Ravel, Alexander Borodin (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De Yamaha educational days (12.2012)
Personen/groepen:Gaetan La Mela (muzikant)