Luk Artois

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):percussie
Huidig/voormalig lid van:Belgian Brass

Biografie

Werd geboren op 6 mei 1970 te Leuven. Tijdens zijn klassieke humaniorastudies aan het Sint-Jozefscollege te Sint-Pieters-Woluwe kreeg hij slagwerkonderricht van dhr. Roger Roskams en dhr.Alois Verbeeck aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven, waar hij in 1990 de regeringsmedaille behaalde. Hij vervolgde zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Hij behaalde daar eerste prijzen voor notenleer en slagwerk en de graad van Meester in de Muziek optie slagwerk in de klas van dhr. Alois Verbeeck en kamermuziek in de klas van dhr. Leo Ouderits. In 1997 behaalde hij het specialisatiediploma voor slagwerk bij dhr. Leo Ouderits.

Na zijn opleiding volgde hij verschillende meestercursussen, waaronder de Stockhausen Kurse in 1998, 1999 en 2000 bij Prof. Andreas Boettger en meestercursussen voor pauken bij Prof. David Punto (Universität der Kunste Berlin), dhr. Marinus Komst (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en Norbert Schmitt (SWR-Sinfonieorchester).

Hij nam ook privé-les bij Prof. Rainer Seegers (Berliner Philharmonisches Orchester). In 1994 werd hij Tenuto finalist. Tot hij solo paukenist werd bij de Beethoven Academie in 2000, werkte hij als freelance slagwerker en paukenist in de meeste Belgische orkesten.

Sinds september 2003 werkt hij als solo paukenist in het Orkest van de Muntschouwburg.

Hij speelt ook in ensembles voor moderne en oude muziek, ondermeer het Hermes Ensemble, Il Fondamento, Currende en Anima Eterna.

http://www.lukartois.be