Chris Mentens Jazz Van

Toon ook: Chris Mentens Jazz Van, Chris Mentens

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Chris Mentens, Sam Versweyveld, Joe Higham, Jan Nihoul, Dree Peremans, Jacques Pirotton, Herman Pardon

Korte beschrijving

Septet rond bassist Chris Mentens met Sam Versweyveld op trompet, Joe Higham op klarinet, sopraan- en tenorsax, Jan Nihoul op vibrafoon, Bilou Doneux op drums, Dree Peremans op trombone en Jacques Pirotton op gitaar.

Biografie

Contrabassist-componist Chris Mentens kent u wellicht vooral als de onovertroffen contrabassist van de diverse formaties rond percussionist Chris Joris, die zelfs af en toe een compositie van Mentens opneemt in het repertoire van zijn optredens of van zijn albums. U kon hem ook reeds opmerken aan de zijde van internationale bekenden als, onder anderen, Mal Waldron, Deborah Brown, Gordon Brisker en Slide Hampton.

De Jazz Van staat voor zweverige vibrafoonpartijen, harmoniërend met jammerende sopraansaxmelodieën en heldere trompetpassages, drijvend op soepel gespeelde basgrooves en subtiel gedrumde, vaak ternaire, Afrikaans getinte ritmes, vormen de hoofdingrediënten van Chris’ nummers.

Wie de groep reeds aan het werk zag, heeft aan de lijve ondervonden dat deze muzikanten stuk voor stuk hun instrumenten op uiterst vakkundige wijze beheersen en hun kunnen volledig inzetten om het universum van Chris Mentens vorm te geven.

(c) JazzLab Series

Selectieve discografie

Burnin' with the Chris Mentens Jazz VanBurnin' with the Chris Mentens Jazz Van (2007)
Jazz
Chris Mentens Jazz Van
Drivin' with the Chris Mentens Jazz VanDrivin' with the Chris Mentens Jazz Van (2003)
Jazz
Chris Mentens Jazz Van