Vansina-Verbruggen-Gudmundsson

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Gulli Gudmundsson, Teun Verbruggen, Bruno Vansina

Biografie

Bij sommige bands moet het vooruit gaan. En dan hebben we het niet over beats per minuut, niet over woest vingergeknip, maar over urgentie. Over een dwang om samen te musiceren, te plannen, op te nemen, en wel nú of er gebeuren ongelukken.

Het trio van Bruno Vansina (saxen) Teun Verbruggen (drums) en Gulli Gudmundsson (bas) is er zo een. Maakte in 2005 een cd van zijn debuutconcerten. Zocht van bij het begin een eigen sound, middels een mix van standards, eigen composities en vrije improvisatie. Growing up in public heet zoiets.

In al hun nieuwsgierigheid mikten de muzikanten hoog: in 2005 vormden ze onder de vleugels van internationaal gerenommeerd dansgezelschap Rosas een Double Trio _ een confrontatie van het jazztrio met drie dansers. Een jaar later toerden ze met Fender Rhodes-monster Jozef Dumoulin en Magic Malik, de fluitist die zich in de kijker speelde op Saint Germains Boulevard. En zoals dat bij deze band hoort, werd ook uit die tournee een livealbum gepuurd (In Orbit). Met horten en stoten, soms met een bijna beklemmende eenvoud en vooral veel durf storten ze zich in spannende improvisaties.

(c) Bart Cornand voor Muziekcentrum Vlaanderen

Selectieve discografie

St. CeciliaSt. Cecilia (2017)
free & experimental jazz
Vansina-Verbruggen-Gudmundsson
Tokio QuantizeTokio Quantize (2007)
Jazz
Vansina-Verbruggen-Gudmundsson
In OrbitIn Orbit (2006)
Jazz, free & experimental jazz
Vansina-Verbruggen-Gudmundsson
Trio MusicTrio Music (2004)
Jazz
Vansina-Verbruggen-Gudmundsson

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft! / Vol. 2Jazztublieft! / Vol. 2 (2007)
Jazz
Diverse uitvoerders