Nathan Daems

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz, Wereldmuziek
Instrument(en):tenorsaxofoon, sopraansaxofoon
Contact van:Bazaar d'orient, Nathan Daems Quintet
Huidig/voormalig lid van:Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Black Flower, Bazaar d'orient, Nathan Daems Quintet, Orchestre International du Vetex, Maguaré, Ragini Trio, Mafiasko Taxi

Korte beschrijving

Multi-instrumentalist Nathan Daems is een muzikant van de 21ste eeuw: een zoeker met een open geest. Hij brengt een hedendaagse versie van jazz met ruimte voor improvisatie en invloeden uit verschillende uithoeken van de wereld.

Biografie

Nathan Daems speelt naast sax ook fluit en Turkse klarinet. Zijn liefde gaat zowel uit naar zigeunermuziek uit de Balkan en Turkije, naar springerige Ska of Indische klassieke muziek als volbloed jazz. Niet verwonderlijk is Daems dan ook terug te vinden in zeer uiteenlopende bands als Bazaar d'Orient & Ragini Trio (bandleader) en in Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Maguaré, Vetex of de Paolo Marquez Group (sideman).

Met zijn kwintet brengt hij een hedendaagse versie van jazz, met eigen muziek en stevige improvisaties. Je hoort een muziek die warm, dromerig, teder maar tevens energiek en opzwepend kan zijn.

(c) Gent Jazz 2011

Selectieve discografie

Scoring for scorseseScoring for scorsese (2013)
filmmuziek
Brussels Philharmonic, Dirk Brossé, Bernard Herrmann, Pietro Mascagni, Nathan Daems, Elmer Bernstein, Hanne Roos, Georges Delerue (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nathan Daems - Black Flower (06.2014)